”Lifelong learners” driver verksamheten framåt – HRbloggen.se
Hem » kompetens

”Lifelong learners” driver verksamheten framåt

Av den 22 mars 2016 942 visningar
KOMPETENSUTVECKLING. Ständig förändring kräver kontinuerligt lärande. Företag i framkant behöver ”lifelong learners” – kreativa medarbetare med vilja och förmåga att hålla sig uppdaterade. I alla fall enligt en artikel i Harvard Business Review.

kontinuerligt lärande

Kompetens och färdigheter är i dagens alltmer digitala samhälle en färskvara. När kraven på kunskap ständigt förändras går det inte längre att tryggt luta sig tillbaka på sin utbildning.

Visioner nås genom utveckling
Kontinuerligt lärande är numera en förutsättning för att behålla full produktivitet och nå uppsatta mål i organisationen. För att bli konkurrenskraftiga, kan varken företaget eller medarbetaren stå stilla, menar LinkedIn:s Pat Wadors och Tanya Staples i en artikel i Harvard Business Review.

Ledare behöver därför hitta de bästa sätten att identifiera, motivera och belöna anställda som stödjer det ständiga behovet av att lära. Och som uppvisar förmåga att vara flexibla vid förändring!

Ledarskapets största utmaning
Pat Wadors och Tanya Staples ser just lärandet som ledarskapets största utmaning. De ger därför följande råd för att på bästa sätt marknadsanpassa sig till den digitala världens förändringar:

  • När du som ledare anställer någon, ”look for lifelong learners”. Sök personligheter som visar vilja och förmåga till ett livslångt lärande för att hålla sin kunskap aktuell.
  • Vänta inte på att dina medarbetare ska tala om för dig att de behöver lära sig något nytt. Ge dem tillgång till aktuell och relevant kunskap redan innan de söker den.
  • Släpp oron över hur och vad dina anställda lär sig. Även om det inte har en direkt koppling till deras arbete är lärandet alltid värdefullt. Lärande är en färdighet som kräver övning!
  • Ha en aktiv roll i samarbetet med dina medarbetare för att hitta de färdigheter som behövs för att nå företagets mål.
  • Uppmuntra kreativitet och belöna de medarbetare som visar att de kan anpassa sig snabbt till förändringar.
Emma Holmgren
Emma Holmgren var tidigare enhetschef inom äldreomsorgen. Efter succéboken ”Våga vara rädd – en bok om utmattningssyndrom” arbetar hon nu som författare och driver det egna bokförlaget Parus.
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny