Optimera mera! – HRbloggen.se
Hem » strategisk HR

Optimera mera!

Av den 25 november 2015 942 visningar
WORKFORCE MANAGEMENT. Företagets viktigaste resurs utgör upp till 80 % av organisationens totala kostnader. Därför behövs verktyg som ser till att rätt person alltid finns på rätt plats vid rätt tidpunkt.

roddare – optimera personalresurser

När affärsstrategin ska implementeras, är HR Business Partnern en nyckelperson i samarbetet mellan HR och verksamheten. Båda parter behöver enkel tillgång till relevanta uppgifter och verktyg. Workforce Management fungerar här som en viktig länk.

Optimering av personalkostnaderna
Workforce Management är ett svar på det ständigt växande kravet att sätta ett pris på medarbetarna – inte bara bildligt, utan även bokstavligt talat. Eftersom företagets viktigaste resurs utgör upp till 80 % av organisationens totala kostnader, vore det oansvarigt att inte intressera sig för en optimering av personalkostnaderna.

”Samtidigt får man förstås heller inte låta sig förblindas av data och svälja dem okritiskt! Balansen är viktig – även i en verksamhet. Som Einstein sade: Det är inte allt som kan räknas som räknas, och inte allt som räknas som kan räknas”, säger professor Henrik Holt Larsen från Copenhagen Business School.

Uppfyller kundåtaganden
Effektiva företag har en resurssnål tidrapporteringsprocess och kontroll på vad som sker under dagen. Men de har även en process för att planera sin personal utifrån det faktiska behovet, tillgängligheten bland personalen samt faktorer som kompetens och arbetstidsregler.

Med ett effektivt planeringsverktyg kommer rätt person att finnas på rätt plats vid rätt tidpunkt. Därmed kan företaget uppfylla sina kundåtaganden – utan att tänja på personalen och de lagar och regler som finns.

Optimering av företagets resurser är med andra ord en mycket bra affär för alla parter. Dessutom ger det HR en stabil bas för att rekrytera rätt personer med rätt kompetens – och därmed undvika flaskhalsar i produktionen.

Fotnot: Detta inlägg är sponsrat av en samarbetspartner som vi på HRbloggen.se varmt kan rekommendera.

Henrik Trolle

Henrik Trolle

SverigechefMark Information
Henrik Trolle är Country Manager för Mark Information Sverige – en ledande leverantör av Workforce Management-system i Norden.
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny