Arlas Paulina Ekvall är årets vassaste HR-chef – HRbloggen.se
Hem » övrigt

Arlas Paulina Ekvall är årets vassaste HR-chef

Av den 3 november 2015 942 visningar
UTMÄRKELSER. Med sitt obändiga affärsfokus och smittande energi drog Arlas Paulina Ekvall det längsta strået i tävlingen Human Growth Award. Det offentliggjordes idag på konferensen Passion HR.

Paulina Ekvall, Arla – Årets HR-chef 2015

Tävlingen Human Growth Award arrangerades i år för första gången av Wise Group i syfte att hylla de nyfikna, mest nyskapande och skarpaste HR-cheferna. De som genom medarbetarna visar resultat på sista raden.

Tuff konkurrens
Slutstriden om titeln Årets HR-chef stod mellan fyra kandidater som valts ut av juryn* bland de totalt femtio nomineringar som kommit in:

  • Charlotte Wernros, K-Rauta
  • Mattias Segelmark, 3
  • Paulina Ekvall, Arla och
  • Sofia Birk, Solna Stad

Efter djupintervjuer och vd-referenstagning föll valet till slut på Paulina Ekvall, som är Senior HR Director på Arla sedan 1,5 år tillbaka. Innan dess var hon HR VP Nordic på Unilever. Paulina har tidigare haft liknande positioner på Johnson & Johnson, Pfizer Consumer Healthcare och Kriminalvården.

Starkt affärsfokus
– Paulina Ekvall är en förebild på många sätt. Hon är en modern HR-chef med ett tydligt affärsfokus som drivit igenom rejäla förändringar i en komplex organisation. Hon har kraft i sitt genomförande, men är också både kommunikativ och inspirerande som person, säger Wise Groups koncernchef Roland Gustavsson – som känner stolthet över alla de affärsdrivande HR-chefer som gör verklig skillnad där ute.

Roland Gustavsson får medhåll av Anne-Marie Andric, Chief HR Officer på Bisnode, tillika jurymedlem och prisutdelare på Human Growth Award 2015:

– Vi i juryn upplever att det funnits en längtan efter att lyfta fram det viktiga arbetet HR-chefer gör i ett starkare rampljus. Paulina är i detta sammanhang en fantastisk förebild och HR-chef.

Motiveringen i sin helhet lyder:

Med sitt starka intresse för affären och människor samt sin unika energi har Paulina i stor utsträckning bidragit till Arlas förbättrade resultat. Hon har genom sitt tydliga engagemang och sin kunskap, som är grundad på gedigen erfarenhet, målmedvetet stärkt organisationens medarbetar- och kundfokus. Detta har, tillsammans med ett framgångsrikt drivet förändringsarbete, på kort tid lett till tydliga ekonomiska resultat.

* Fotnot: Human Growth Awards jury bestod av Katarina Berg, Global HR-chef Spotify; Fredrik Johnson, grundare av HR Sverige och head of Global Talent Management på Spotify; Anne-Marie Andric, Chief HR Officer Bisnode; samt Lena Noaksson, vd Wise Consulting.

 

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny