Därför borde IT bli HR:s bästa kompis – HRbloggen.se
Hem » strategisk HR

Därför borde IT bli HR:s bästa kompis

Av den 15 juni 2015 942 visningar
IT-STÖD. När kraven på effektivisering ökar, måste HR förse ledningen med affärskritiska data och smarta beslutsunderlag. Så se till att utnyttja tekniken och låt IT bli HR-funktionens nya kompis!

workday-hrtech

Idag shoppar vi på nätet, betalar lunchen i mobilen och twittrar våra tankar med 140 tecken. När 98 % av världens smartphone-ägare använder mobilen på jobbet, uppstår helt nya förväntningar på lättillgänglig information och förenklad administration – från såväl ledning som medarbetare.

HR-arbete i framkant
En digital lösning automatiserar mycket av HR:s tidigare rutinarbete. På så sätt kan HR ligga i framkant och fokusera på vad som egentligen är viktigt. Det vill säga på strategiarbete – snarare än inmatning av data.

Men för att bli ett reellt ledningsverktyg behövs också rätt system och processer. Som tur är finns redan tekniken som kan rusta HR och chefer med smarta beslutsunderlag, både vad gäller interndata och externa parametrar.

Underlättar snabba affärsbeslut
Mattias Bolander, Workday– Så fort det kommer in en nyanställd börjar han eller hon generera viktig data, berättar Mattias Bolander, som är Nordenchef för Workday – en globalt ledande leverantör av molnbaserade verktyg för HR- och ekonomiavdelningar.

– Med rätt digital lösning kan HR få tillgång till uppdaterat underlag i realtid, exempelvis vad gäller bemanningssituationen. Genom att använda denna information på ett strategiskt sätt, kan HR alltså upptäcka signaler som kräver åtgärder – och föreslå strategier därefter, säger Mattias Bolander.

Låt IT bli din nya kompis!
HR behöver med andra ord knacka på dörren till IT för att tillsammans hitta rätt digital lösning. Först då kan HR gå från stödfunktion till affärskritiskt verktyg.

I tidigare artikel HÄR kan du ta del av Mattias Bolanders tips på hur HR kan få en mer strategisk roll i verksamheten.

Fotnot: Detta är en sponsrad artikel om en samarbetspartner som vi på HRbloggen.se varmt kan rekommendera.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny