De är Sveriges Bästa Arbetsplatser 2015 – HRbloggen.se
Hem » employer branding

De är Sveriges Bästa Arbetsplatser 2015

Av den 20 mars 2015 942 visningar
EMPLOYER BRANDING. Hilti, Cygni och Ecru. Där har ni Sveriges bästa arbetsplatser 2015! I alla fall bland de stora, medelstora respektive små organisationer som deltagit i Great Place to Works årliga tävling.

Employer branding – arbetsplatskultur

Det internationella organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work korade igår kväll Sveriges Bästa Arbetsplatser 2015 för fjortonde året i rad. Tävlingen baseras främst på en undersökning bland företagens medarbetare, som får fylla i svar på 61 påståenden om sin arbetsplats. Det handlar alltså inte enbart om att placera sig på rankinglistan, utan många organisationer deltar för att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur.

Hilti behåller förstaplatsen
Bland de 148 företag som deltog i årets ranking, behåller byggteknikföretaget Hilti sin åtråvärda förstaplacering bland de stora organisationerna. Under vårt seminarium ”Att styra med värderingar” berättade Hiltis HR Director Ida Janghed så sent som i förrgår om hur de som medioker arbetsgivare för drygt fem år sedan bestämde sig för att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser – och hur de lyckades nå hela vägen.

Cygni, Europas Bästa Arbetsplats förra året, tog hem förstaplatsen för medelstora organisationer. Bland de organisationer som kategoriseras som små (20-49 medarbetare) korades Ecru som ny etta.

Tre tydliga trender
– Att vara en bra arbetsplats bidrar till en positiv bild av företaget som helhet, vilket attraherar bra arbetskraft och ökar lönsamheten. Vi har också märkt att de mest framgångsrika företagen har gått från att masskommunicera sitt arbetsgivarvarumärke till att inrikta sig mot att påverka relevanta kompetensgrupper, berättar Maria Grudén som är VD för Great Place To Work Institute i Sverige.

En annan tydlig trend är så kallad Employee Advocacy, vilket innebär att medarbetarna själva marknadsför sin arbetsplats i sina egna sociala medier. Något vi skrivit närmare om i detta inlägg.

Av årets undersökningar framgår också att produktivitet och prestationer alltmer byggs genom nätverk och samarbete mellan medarbetare. Ett tillvägagångssätt är då att uppmuntra ledare till att vara förebilder inom samarbete och att inkludera samarbete i sina kompetensmodeller.

Resultat Sveriges Bästa Arbetsplatser 2015

Stora organisationer (från 250 medarbetare)

 1. Hilti
 2. 3
 3. Adecco HR
 4. McDonald’s
 5. Axis Communications
 6. Newsec
 7. Procter & Gamble
 8. Qlik
 9. IFS
 10. Nordic Choice Hotels

Medelstora organisationer (50–249 medarbetare), topp 10

 1. Cygni
 2. Key Solutions
 3. Tenant & Partner
 4. Centiro Solutions
 5. Frontit
 6. Wrigley Scandinavia
 7. Iterio
 8. Forsen Projekt
 9. IT Gården
 10. Teleopti

Små organisationer (20–49 medarbetare), topp 10

 1. Ecru Consulting
 2. Symbrio
 3. W.L. Gore & Associates Scandinavia
 4. JSC it-partner
 5. Wunderkraut
 6. ABC-Gruppen
 7. Polar Cape Consulting
 8. Sungard AS
 9. Adaptit
 10. Navigio

De fullständiga rankinglistorna hittar du här ».

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny