Psykologiskt gym utmanar våra vanor – HRbloggen.se
Hem » org & ledarskap

Psykologiskt gym utmanar våra vanor

Av den 8 november 2014 942 visningar

Habitud - utmana vanor

ORGANISATIONSFÖRÄNDRING. Visste du att 45 procent av allt vi gör sker på ren rutin? På Habitud.se kan du och dina medarbetare utmana er själva och träna er till bättre vanor.

På den nystartade sajten Habitud.se kan alla utmana sina inrutade vanor genom att till exempel skriva en framtidsvision, ge fem komplimanger till en kollega, tacka för ett misstag eller dela med sig av positiva förväntningar.

Varje dag släpps en ny utmaning inom områdena arbete, fritid, hälsa och relationer. Samtidigt får man en kortfattad introduktion till de psykologiska principerna bakom utmaningen. Tjänsten är helt gratis att använda och finansieras genom workshops och föreläsningar på organisationsnivå.

Fokus på friska beteenden
Bakom projektet står psykologerna Oskar Henrikson och Katarina Blom, samt föreläsaren Peder Berggren. Syftet är att flytta fokus från beteendeproblem till det som fungerar. Habitud har ambitionen att vara ett psykologiskt gym som hjälper människor att få ut mer av sin vardag.

– Vi tycker att man ska ha tillgång till kunskap om hur tankar, känslor och vanor fungerar även om man är frisk, säger Oskar Henrikson.

Verktyg för förändring
Med Habitud utmanas även invanda mönster i organisationer:

– I en värld där de mest eftersökta jobben i dag inte ens fanns för tio år sedan, behöver vi kunna bryta våra mönster och bättre hantera förändring, menar Oskar Henrikson. Organisationer, team och individer behöver riktning för att kunna agera i linje med sina värderingar, även när det är svårt.

Sedan lanseringen i slutet av oktober, kan man följa en rad spännande personer när de testar utmaningarna under hashtag #Habitud i sociala medier.

Testa själv att utmana dina vanor här »

TIPS! Under vårt nya seminarium Employer branding 3.0 föreläser psykologen Oskar om att stärka vanor och förändra medarbetares beteenden med hjälp av Habitud och andra digitala medier.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny