Storytelling med alla sinnen – HRbloggen.se
Hem » employer branding

Storytelling med alla sinnen

Av den 7 oktober 2014 942 visningar
STORYTELLING. Ny teknik ger oss möjlighet att uppleva berättelser på det sätt som vi är biologiskt skapade för: med alla sinnen. Det rapporterar Malin Berglund från konferensen Future of Storytelling.

Future of Storytelling - logo

New York-konferensen Future of Storytelling samlade i dagarna ledande visionärer för att utforska morgondagens sätt att berätta. Exklusivt för HR-bloggens läsare fortsätter jag här att rapportera om det mest nytänkande och inspirerande från konferensen. Förra inlägget hittar du här.

Egna val styr upplevelsen
Sleep no more är en fri tolkning av Shakespeares Macbeth som just nu spelas på The Mckittrick Hotel i New York. Det här är ingen vanlig föreställning. Det är en interaktiv teater, där publiken rent fysiskt följer berättelsen genom hotellets rum och våningsplan. Dina egna val styr din upplevelse. Kanske får du till och med möjlighet att hjälpa Lady Macbeth att knäppa sitt halsband!

Nu undrar du säkert vad den här teaterföreställningen har med er storytelling att göra? Allt, skulle jag säga. Ny teknik ger oss möjlighet att på samma sätt skapa interaktiv storytelling av vår egen organisations berättelser.

Vision och värderingar via Virtual Reality
Ett av de mest fascinerande – och för många provocerande – exemplen är Nonny de la Peñas nydanande journalistik. Hon använder autentiska ljudupptagningar och visuellt material för att skapa en Virtual Reality-upplevelse som sätter nyhetskonsumenterna i händelsernas centrum. Att stå på en gata i Syrien och uppleva hur en bomb slår ner strax intill sätter känslorna i gungning på ett helt annat sätt än att läsa om det i tidningen.

Utvecklingen av VR-tekniken går i en rasande fart. Det som tidigare upplevdes som science fiction spås inom en inte allt för avlägsen framtid vara tillgängligt för alla. Även för er som arbetsgivare! VR-teknik ger möjlighet att kommunicera vision och värderingar på ett helt nytt sätt.

”Sensual media” ordet för dagen
Ett annat exempel som delades på konferensen är interaktiva produkthyllor i butiker. Lyft på en parfymflaska och den vita hyllan förvandlas till ett hav av blommor och ljuv musik. Samma teknik kommer att lyfta dina dialogdukar till nya höjder och förvandla era konferensbord till interaktiva lärplattformar.

Sensual media är ordet på modet här i New York och det ramade in årets Future of Storytelling-konferens. Med hjälp av teknik kan vi ta in berättelser på det sätt vi biologiskt är skapade för: med hela kroppen och alla sinnen. 

Vilka möjligheter ger det oss som jobbar med HR?

Malin Berglund
Malin Berglund har arbetat med kommunikation, varumärkesutveckling och implementeringsprocesser i 15 år. Hon föreläser ofta och gärna om medarbetaraktivering, storytelling och gamification. Malin är partner i Aktivering, en byrå som erbjuder konkreta metoder och verktyg för att omsätta strategier, värderingar och visioner i varje medarbetares vardag.
Malin Berglund

Senaste inlägg av Malin Berglund (Se alla)

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Ingen kommentar »

  • Anna Mindelöf skriver:

    Hej!
    Oanade möjligheter för onboarding program med dessa inslag! Tänk dig att under intervju skedet få gå på virtual reality genom ett landskap av personer och interagera (hur vet jag inte?) med redan anställda, lösa problem eller uppdrag. GRYMT att använda för employer branding o skapa attraktion till väl fungerande arbetsplatser där problemlösning eller kanske att ha kul är i fokus! Super bra artikel, vill läsa MER!

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny