Därför läser vi HR-bloggen! – HRbloggen.se
Hem » övrigt

Därför läser vi HR-bloggen!

Av den 6 oktober 2014 942 visningar
TÄVLING. För att fira våra fem år utlyste vi nyligen en tävling där vi bad er läsare berätta varför ni läser HR-bloggen. Här presenterar vi de fem vinnarna och deras motiveringar och lästips!

Martina Gatica Gustafsson, HR Business Partner på myTaste:

”I mitt jobb ställs jag ofta inför frågor och situationer som jag inte tidigare träffat på och det finns ingen exakt manual på hur saker och ting ska göras. På HRbloggen.se kan jag snabbt slå upp artiklar och läsa andras erfarenheter.

Ett exempel på en artikel jag tog hjälp av var ”Att angripa missbruk i arbetslivet”. Jag tyckte det var så skönt att läsa ett annat perspektiv på hur man bör tackla missbruk på arbetsplatsen då jag kände mig aningen förvirrad bland alla ”bör” och ”måsten” när man står inför en sådan situation.”

Ida Hassis, studerande sista terminen på personalvetarprogrammet vid Örebro universitet:

”Jag läser HR-bloggen för att få en bättre insikt i personalvetares dagliga arbete. Det gör att jag känner mig bättre rustad för att gå ut i arbetslivet när jag nu tar examen i januari.

Genom bloggen får jag svar på frågor som: Inom vilket område kan personalvetare jobba? Vad är aktuellt inom HR just nu? Vad kan jag tänkas behöva lära mig mer om? Hur tänker arbetsverksamma kring ett visst ämne?”

Anna Mindelöf, The Happy people company:

”Jag läser HR-bloggen med stor glädje. Här hittar jag ALL information jag behöver för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i HR-världen i Sverige. När jag jobbade utomlands förra året så hade jag HRbloggen.se som startsida för att känna mig mer hemma… Extra plus för att det inte behövs massa inlogg och skräp för att få läsa. I like it!

En artikel som hjälpt mig den senaste tiden är Victor Mobergs ”3 vanliga misstag om intelligenstestning”, där han nämner att intelligenstester skall användas som ett komplement till en helhet och ingenting annat. Vi ser idag så många företag som överanvänder och felanvänder intelligenstestning. Det finns en fara med det och jag skulle gärna se en utökad dialog kring detta.

Mia Hultmans artikelserie om värderingar har också verkligen inspirerat mig, särskilt inlägget om värderingar som hindrar feedback.”

Dina Zadeh, HR-generalist:

”Ni är i särklass den enda bloggen och forumet för HR att hämta inspiration ifrån. Ni lyfter HR från att ha varit en admin och ”morsan på kontoret” till vad det faktiskt är: en business partner.

Mest inspiration har jag hämtat gällande Agil HR och böcker som berör trender inom vår bransch.”

Ingrid Iliou, Doktorandombud på Tekniska Högskolans Studentkår:

”Jag har rekommenderat HR-bloggen till alla mina vänner och det är intressant att så många av dem fortfarande gillar den efter flera år. Det säger något om den höga kvaliteten på artiklarna!

På senare tid gillar jag Kaj Stenmans inlägg om att inte leda. Hans uppmaning ”Var modiga” gick rakt in i mitt modiga hjärta. Mod är något som ofta saknas i svenskt arbetsliv.”

Grattis till er alla fem! Ni har vunnit var sin biljett à 1500 kr till Äntligen måndag! Närmare information får ni via mejl. Vi ses den 20 oktober!

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,

Ingen kommentar »

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny