Bytte karriären mot välgörande ändamål – HRbloggen.se
Hem » employer branding

Bytte karriären mot välgörande ändamål

Av den 22 maj 2014 942 visningar

Filip Cederholm – ABC Charity

CSR. Filip Cederholm är ett levande exempel på att dagens talanger söker en djupare mening med sitt arbete. Han lämnade livet som framgångsrik reklamfotograf i Stockholm för fotokonst i välgörande syfte.

HR-bloggens allra första inlägg för fem år sedan handlade om CSR: att en viktig del av det sociala ansvaret handlar om att involvera de anställda i samhällsengagemanget. Att unga medarbetare vill känna att deras arbete betyder något och vill jobba hos en arbetsgivare som delar deras värderingar. Och att CSR därför är en viktig faktor för att attrahera unga välutbildade talanger.

Att dagens talanger vill tjäna ett högre syfte i arbetslivet har sedan dess bekräftats av bland annat Universums senaste undersökning bland nordiska studenter.

Positiv samhällsförändring
Någon som verkligen illustrerar talangers sökande efter en högre mening är Filip Cederholm. Hans reklamfotokarriär har omfattats av många namnkunniga uppdragsgivare och porträttering av svenska kändisar som Börje Salming, Petra Marklund, Danny och Mikael Persbrandt.

Men efter flera års materialistiskt sus och dus började Filip fråga sig vad meningen med livet egentligen är. Och om han kunde använda sin kreativitet till att skapa en positiv förändring i samhället?

Stöds av Desmond Tutu
Genom det egna projektet ABC Charity, skapar Filip idag tillsammans med sin partner Ashley Cooper världens första fotografiska alfabet illustrerat av tusentals barn runt om i världen. De har redan publicerats i över 100 dagstidningar världen över och stöds av bland annat fredspristagaren och ärkebiskopen Desmond Tutu (!).

Filip anser att värderingar är grunden till allt från att skapa en bättre värld till ett positivt företag. Han drivs av frågan hur vi kan skapa en bättre värld för kommande generationer och tycker att kreatörer, konstnärer och artister bör ta ett särskilt ansvar för sin kommunikation och hur den påverkar barn och ungdomars värderingar.

Veta mer?
Från en kugge i det materialistiska hjulet till att leva i en 30 kg ryggsäck… hur tänker man? Jag ser fram emot att få veta mer den 17 juni, då Filip föreläser på Wildfires frukostseminarium om CSR, värderingar & rekrytering. Läs mer och anmäl dig här »

Ni kan också läsa mer om Filip på hans hemsida. Kanske kan ni sponsra en bokstav i alfabetet som ett led i ert CSR-arbete? Eller anlita honom som föreläsare? Det skulle garanterat motivera era medarbetare!

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,

Ingen kommentar »

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny