Fråga jobbexperterna! – HRbloggen.se
Hem » övrigt

Fråga jobbexperterna!

Av den 13 februari 2014 942 visningar
HR-EXPERTIS. Har du frågor och funderingar inom HR och arbetsrätt? Nu har du chansen att få dem besvarade gratis via Metrojobbs expertpanel, där HR-bloggens grundare Annika Ahnlund ingår.

Metrojobb - expertpanel HR

Jag har fått det ärofyllda uppdraget att ingå i Metrojobbs expertpanel kring jobb & karriär, tillsammans med advokat Jessica Stålhammar och karriärcoach Nina Jansdotter.

Varannan vecka kommer vi att svara på läsarnas frågor inom arbetsrätt, HR och karriär. Så se till att hålla oss sysselsatta genom att mejla oss både kniviga frågor och allmänna funderingar till jobbexperten@metrojobb.se

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Sidor: 1 2

Ingen kommentar »

 • Eva skriver:

  Hej
  Fick idag besked om att provanställning upphör och fick lämna bums. Vi hade ett möte där chefen sade att jag inte presterat tillräckligt. Med all rätt. Fick inte styra ngt i mitt jobb utan en stund full kslender och nästa stund eller ingen. Av varierande art. Jag såg också att det var värderingar ej överensstämde med branschen. Men jag fick idag besked om att jag är uppsagd (heter avsluta) med 0 dagars varsel. Vad säger lagen? 2 v eller 0 dagar?

 • Mona skriver:

  Hej,

  Hur ska man egentligen ”tackla” en arbetsgivare som visar noll uppskattning gentemot sina anställda?.

  Vårt arbete är både psykiskt och fysiskt påfrestande många gånger och vi arbetar hårt och med mkt stress. Men från arbetsgivarens sida så är all form av visad uppskattning lika med noll. Vi får på sin höjd två biobiljetter i Julklapp tillsammans med en inkrystad julmiddag på arbetsplatsen. Resten av året förekommer ingen form av tillställningar eller ”gåvor”. Ens på högtider som t.ex Påsk, Alla Hjärtansdag, Födelsedagar eller liknande. Det är oerhört trist för motivationen och stämningen på arbetsplatsen och många är besvikna på hur ledningen ser på oss, och att aldrig få någon uppskattning. Medans andra arbetsplatser inom företaget får både mindre gåvor i form av t.ex påskägg, gelehjärtan på alla hjärtans dag osv osv, och personalaktiviteter för att peppa personalen inför sommaren eller som tack för ..vad som helst.

  Är det här något som man som anställd kan eller bör ta upp med cheferna? eller ska man bara låta det vara och arbeta på och försöka att inte bry sig? Känns som att det kan vara en känslig sak att ta upp ändå?

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny