Vikten av ett gott slut – HRbloggen.se
Hem » org & ledarskap

Vikten av ett gott slut

Av den 20 december 2012 942 visningar
LEDARSKAP. Om du som ledare gör ett gott avslut på året som gått, får ni de bästa förutsättningarna för en bra start på det nya året. Kom ihåg att tacka alla dina medarbetare för allt, uppmanar Kaj Stenman i sin nyårskrönika.

Du kanske inte har tänkt på hur viktigt det är med in- och utgångar. Då har du nog heller inte tänkt på att in- och utgångarna kan vara så mycket svårare än ”vardagen” där emellan. Att gå in och ur något är stora och svårbemästrade kunskaper såväl privat som på jobbet.

Alla som har fått gåvan att verkligen leva i en förälskelse vet hur otroligt fint det är och hur omöjligt det känns att man någonsin skulle behöva skiljas från den känslan.

Sätter man en bra start på något, ger sig själv, sina tankar och sin kraft så brukar man komma väldigt långt. Kan man också orka göra ett riktigt bra slut, när kärleken försvunnit och det som var fint inte längre finns där, vinner man liv. Ju bättre avslut man gör, desto närmare är man sin lycka.

Nu när vi skall ta farväl av ett år som innehållit allt och dessutom 365 dagar vill jag att du tänker efter. Tänker efter inte bara på alla mål som ”kickades in” eller de som blev stolpe ut. Tänk på alla som sprang och hoppade utan att det fick bli det där härliga avslutet att ta med sig hem.

Nu när det här året tar slut och vi är tillsammans med våra arbetskamrater på jobbet vill jag att du hjälper till att komma ihåg allt och alla. Att vi gick in i det här året med våra bästa intentioner om att bli ännu bättre, inte att spöa nån annan – utan att gå längre som grupp och individer.

Så hellre än att alla får en flaska vin till jul eller något under 300 kr med företagets logga på – kom ihåg allt, kom ihåg alla. Kom ihåg att ge tillbaka, lyssna, minnas och berätta.

Bjud på vad du sett, både de bästa och svåraste upplevelserna från ett år som kanske varit tufft. Berätta om er vardag. Sen ska du tacka var och en för allt! Gör du det så lovar jag dig att du får en mycket bättre start på det nya året än du någonsin kunnat drömma om.

Gott slut och Gott nytt år!

Kaj Stenman

Kaj Stenman

ManagementkonsultReady for anything
Alla vet hur man gör en bra teoretisk plan, konsten är att få det att inträffa i verkligheten! Kaj Stenman har varit ledare i många år, bl a som vd, försäljningschef, marknadschef och IT-chef. Nu hjälper han företag och organisationer att utvecklas genom att prioritera människorna, skapa enkla fungerande strategier och försäljningsdrivande aktiviteter.
Kaj Stenman
Kaj Stenman

Senaste inlägg av Kaj Stenman (Se alla)

Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,

Ingen kommentar »

  • Karl skriver:

    Du skriver som att jorden ska gå under, för oss är det inte ett ”början/slut” bara för att vi går in i ett nytt år. Uppskatta i anslutning till de som ska uppskattas. Vi är som hästar, här och nu och ingen annanstans.

Meny