All we lead is love! – HRbloggen.se
Hem » org & ledarskap

All we lead is love!

Av den 6 december 2012 942 visningar
ORGANISATION & LEDARSKAP. Ledarskapsteorier kommer och går. Men de ledare som består, är de som med kärlek och empati får sina medarbetare att växa, tycker Kaj Stenman.

Kaj StenmanLedarskap är ett ständigt ämne för diskussion och teorierna och ledartyperna avlöser varandra i ett rasande tempo. Som ledare känns det lika omöjligt som orealistiskt att leva upp till allt det där, alla ”one liners” och alla skrivna spaltkilometer.

Åsikterna går vida isär om hur en ledare ska vara och när denne ska agera. Men en sak verkar alla vara överens om: att det handlar om makt. Makt att bestämma och makt att värdera enskilda medarbetares prestationer och positioner.

Jag har läst så många och smarta analyser om ledarskap – de flesta snarlika eller så diametralt olika att det är omöjligt för någon att hålla isär dem.

Men om jag får prata fritt ur hjärtat: De ledare som har fått min odelade beundran uppmärksammas sällan med några avhandlingar eller tidningsartiklar. De leder bara utifrån en så stor kärlek. Kärlek till medarbetarna, företaget och kunderna. Kärlek för sitt jobb.

Det handlar om ledare som kan spela efter noter eller jamma helt fritt med oändligt många ackord när det krävs. De gör inte alltid hundra procent rätt, men de är bra människor med kärlek och empati. Människor som man söker upp när det verkligen gäller.

När man stöter på en sådan person så känns det i hela kroppen. Har du någon gång känt hur du har växt i ett möte med en annan människa, då har du hittat en som kan skapa underverk tillsammans med andra.

De här ledarna behöver långsiktighet tillbaka från företaget, annars tappar de sin tro och trovärdighet. Ledarskap är inte en ”app” som cheferna kan ladda ned för att bli ännu snabbare och vassare. Tvärtom handlar det om att vara mer sensibel och mjuk för att få det bästa flödet framåt.

Det är inte en akt i makt – for all we lead is love!

Kaj Stenman

Kaj Stenman

ManagementkonsultReady for anything
Alla vet hur man gör en bra teoretisk plan, konsten är att få det att inträffa i verkligheten! Kaj Stenman har varit ledare i många år, bl a som vd, försäljningschef, marknadschef och IT-chef. Nu hjälper han företag och organisationer att utvecklas genom att prioritera människorna, skapa enkla fungerande strategier och försäljningsdrivande aktiviteter.
Kaj Stenman
Kaj Stenman

Senaste inlägg av Kaj Stenman (Se alla)

Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,

Ingen kommentar »

 • Therese skriver:

  Bra inlägg, jag håller helt med dig! Det värmde så här på fredageftermiddagen!

 • Camilla Ekman skriver:

  Kompar till detta! Lägg till ett fullständigt engagemang och kunskap i sin bransch så har vi väl den perfekta chefen, eller?

 • Johan Bergström skriver:

  Även om jag kan tycka att kärlek är ett överord…men ett genuint intresse i alla fall. Dessutom, om man backar ett steg så ser man ju att det inte är ngn som helst skillnad mellan det och alla andra arbetsuppgifter…
  Känner du en kärlek ( 🙂 ) till dina arbetsuppgifter, företaget, kollegorna då kommer du också göra ett bättre jobb. Är då ditt jobb att stötta och leda andra och du visar intresse och empati i det arbetet så kommer det att vara gott

 • Kaj Stenman skriver:

  Tack Johan!
  Vi säger och menar samma sak du och jag Johan, kärt barn har många namn!
  Kärlek – Intresse – Empati
  Nu kör vi!

Meny