Intern employer branding del 9: Employee engagement IS employer branding? – HRbloggen.se
Hem » employer branding

Intern employer branding del 9: Employee engagement IS employer branding?

Av den 21 november 2012 942 visningar
EMPLOYER BRANDING. Personalchef Anna Mindelöf har bråda dagar med flera parallella interna employer branding-aktiviteter. Just nu är det mycket fokus på medarbetarengagemang och värderingsarbete.

Jag drömmer om att skapa världens bästa arbetsplats. En plats där du hoppar lite längre, springer lite fortare, där alla kan prestera sitt bästa. En plats där alla är lyckliga och mår bra. Jag tror nämligen att människor som mår bra, presterar bättre och dessutom är lite mer engagerade.

Tänka långsiktigt för ökat engagemang
Nu är vi klara med uppföljaren på vår engagement survey. Den första gjordes i december 2011 och följdes upp med workshops med all personal worldwide, samt handlingsplaner för att skapa bestående förändring. Det spelar ju ingen roll om du vet massor av saker om du ändå inte gör någonting åt dem! Vi har förbättrat vårt engagemang mycket, men vi når inte riktigt hela vägen fram – ÄN. Det gäller att tänka långsiktigt och att hela tiden hålla det i tanke och handling.

Workshops i Shanghai och Singapore
Först ut med workshops är APAC-regionen, där jag i skrivande stund befinner mig. Efter en halvdags workshop på vårt nya och coola kontor i Shanghai’s SoHo område, är jag mycket nöjd. Det finns en ”Universum spirit” som faktiskt genomsyrar hela organisationen. ALLA vill vara med och bidra till en bättre organisation och att vi blir en ännu bättre arbetsgivare.

En av våra anställda i Shanghai har jobbat hos oss i 5 år. Han är kines, har studerat i Sverige i 10 år och pratar flytande svenska. Väl hemma i Kina ville han jobba för ett svenskt företag och sökte sig till oss! Fast kanske säger det mer om svenska företag och vår kultur än om Universum som arbetsgivare… Nu kör jag workshop nummer 2 här i Singapore i morgon!

Värderingsarbete med nytt EVP
Nu kör vi dessutom vår ”consulting product” EVP (Employee value proposition) internt. Uppstarten skedde på vår globala konferens i somras och sedan dess har vi analyserat resultatet (inte jag, utan vår hårt arbetande konsultavdelning) samt djupintervjuat personer i organisationen. Nu återstår en management workshop som äger rum i början av december. Sedan är vårt nya EVP klart.

Det ska bli spännande att se om det är någon skillnad från vårt gamla, där värderingar som Driven, Dedicated och Solution focused är framträdande. Att det är klart innebär som ni kanske förstått en startpunkt för oss: det är nu ”levandet” av EVP:n sätter in. Vi ska jobba på djupet med våra värderingar och ambassadörer för detta jobb är redan utsedda i organisationen.

För att sammanfatta:

  • Fortsatta mätningar av vår engagement score visar att vi förbättrat oss men inte är i mål ännu.
  • Vi jobbar vidare med vårt EVP, som ska vara klart innan jul. Sedan tar det mer djupdykande arbetet vid med resultaten.
  • APAC är första marknaden ut för workshops i andra vändan av vårt arbete med Engagement

Vid pennan,
Anna

Anna Mindelöf

Anna Mindelöf

Head of Performance and Succession EMEAadidas group
Anna Mindelöf är f.d. personalchef på Universum Group med uppdrag att bygga företagets interna employer brand, att se till att företaget blir det de säljer, ”Building brands to capture talents”. Anna jobbade tidigare som HR Director på Adidas Group Norden - ett företag hon nu återvänt till. Hon brinner för att utveckla andra och är genuint intresserad av att fler arbetsgivare blir bra.
Anna Mindelöf
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny