Det handlar alltid om människorna! – HRbloggen.se
Hem » org & ledarskap

Det handlar alltid om människorna!

Av den 26 oktober 2012 942 visningar
ORGANISATION & LEDARSKAP. Sämre ekonomiska tider leder ofelbart till ännu fler möten och Exceldokument. När vi som ledare i stället borde finnas med och för våra medarbetare i verksamheten, menar Kaj Stenman.

Human Resources - medarbetareKvartal tre har knappt hunnit bli historia, årets sista prognos ligger i skrivaren och nästa års budget hänger om halsen och flåsar…

Man behöver varken vara nationalekonom eller omvärldsanalytiker för att känna riktningen. En kvalificerad gissning är att det blir svårare 2013, kanske riktigt svårt. Ingen vet riktigt säkert vart det tar vägen.

Säkert är dock att osäkerheten skapar ännu fler möten och ännu fler Power Points och Exceldokument att ta ställning till, förmodligen på kvällar och helger. För hela dagarna kommer du att vandra mellan olika mötesrum.

Vad är det som händer när mötesrummen är överbelamrade och svårbokade? Vem är det som kör verksamheten och vallar hem intäkterna? Är det inte i stunder som dessa som du vill och borde få vara ledare fullt ut? Finnas med och för dina medarbetare? För dem som faktiskt gör att det kommer något ur verksamheten?

Verksamheten har blivit så tung att driva att det knappt finns någon tid för ledarskapet! Visst håller du med mig? 

Så om du vill göra något stort och bra och verkligen bidra, men känner att du sitter fast i möteskarusellen: Ta upp frågan med ditt team hur ni ska vara bra chefer och medmänniskor. Hur ni ska skapa trygghet och lust trots att det svajar i världsekonomin.

Men känner du plötsligt en ohejdad lust att komponera ytterligare en oförglömlig Power Point, ber jag dig tänka om. För det handlar hela tiden om människorna. Det handlar om vilket klimat vi vistas i. Det handlar om att känna att det finns en framtid och en bra sådan.

Jag är övertygad om att du kan och borde skippa nästa möte. Att du tillsammans med några andra kan spela en avgörande roll i hur detta år slutar och nästa börjar. Men då måste du ta dig tid att kliva fram och finnas till. För när det är svårt handlar det mycket om mod och att vara med. MOD att se realistiskt men förhoppningsfullt på världen. MED genom att göra det tillsammans, att inte lämna någon ensam.

Kaj StenmanOm bloggaren: Kaj Stenman har varit ledare i många år, bl a som vd, försäljningschef och marknadschef. Nu arbetar han som konsult och föreläsare. Alla vet hur man gör en bra teoretisk plan, konsten är att få det att inträffa i verkligheten. Mer om Kaj på LinkedIn »

Kaj Stenman

Kaj Stenman

ManagementkonsultReady for anything
Alla vet hur man gör en bra teoretisk plan, konsten är att få det att inträffa i verkligheten! Kaj Stenman har varit ledare i många år, bl a som vd, försäljningschef, marknadschef och IT-chef. Nu hjälper han företag och organisationer att utvecklas genom att prioritera människorna, skapa enkla fungerande strategier och försäljningsdrivande aktiviteter.
Kaj Stenman
Kaj Stenman

Senaste inlägg av Kaj Stenman (Se alla)

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Ingen kommentar »

  • Camilla Ekman skriver:

    Det här håller jag med om! Du har mera rätt än du tror. Har själv varit med i en tuff bransch 2008. Stämningen på arbetsplatsen rasade då ledningen låste in sig och var på dåligt humör. Där satt man ensam med sin ångest!
    Bra inlägg!

Meny