Intern Employer branding del 8: Nystart med kickoff – HRbloggen.se
Hem » employer branding

Intern Employer branding del 8: Nystart med kickoff

Av den 31 augusti 2012 942 visningar
Universum - nyrenoverat Stockholmskontor
EMPLOYER BRANDING. Vår bloggare Anna Mindelöf har kickat igång en spännande höst med massor av nya interna employer branding-aktiviteter – i nya fräscha lokaler. Häng med!

Precis tillbakakommen från vår årliga Global Kick off, denna gång på ”Utsikten” konferensanläggning i Nynäshamn. 130 personer i 2,5 dagar med massor av aktiviteter inom- och utomhus. Fantastiska dagar, kan inte riktigt välja vilket som var roligast: vår Digitala avdelning som pratar om alla coola produkter som vi nu ska launcha eller våra amerikanska och kinesiska deltagare som ville spela brännboll även dag 2? Och tänk vilken skillnad det gör med engagerad och servicemedveten konferenspersonal, en stor eloge till Utsikten!

Uppstart av ny EVP – Employer value proposition
Under kickoffen gjorde vi en uppstart av vårt EVP-arbete (Employer Value Proposition). Det gjordes en EVP under 2009/2010, men mycket har förändrats sedan dess så därför beslutade vi att börja om från början. Sessionen inleddes med att Devin från vår Consulting-avdelning berättade om hur vi gör EVP med våra kunder. Sedan delade vi upp all personal i fokusgrupper, där cheferna var i en grupp för sig – allt för att personalen skall kunna säga exakt vad de tycker.

Fokusgrupperna är det första steget i den här processen, som sedan skall sammanställas och delar av vår medarbetarenkät skall läggas till samt intervjuer med personer i ledningsgruppen. Från varje fokusgrupp utser vi sedan en ambassadör, den ambassadören skall hjälpa mig att bl a definiera våra värderingar längre fram i EVP-processen. Någon gång i början av november kommer vårt nya EVP att vara klart. Jag ser fram emot det!

Vikten av att förstå varför?
Syftet med kickoffen var att skapa teamkänsla, inspiration och att få alla att förstå varför vi gör vad vi gör. Under våren har vi skapat en ny vision, som jag berättat om i tidigare inlägg. Företag som lyckas få anställda/konsumenter och kunder att förstå sitt VARFÖR? kan sälja vilka produkter som helst. För oss handlar allt om passion för talanger.

I slutet av veckan skickar vi ut en enkät för att följa upp vad våra anställda tyckte var riktigt bra med kickoffen och vad de tycker att vi kan förbättra till nästa år.

Nyrenoverat kontor – efter medarbetarenkät
Under sommaren har vi renoverat våra lokaler. Från ett vitt och ljusbrunt kontor till ett knallorange och vitt kontor med foton från de städer där vi har kontor på väggarna. Mycket lyckat och mycket mer ”Universumifierat”. Ommålning och omarbetningen av kontoret är ett direkt resultat av vår medarbetarundersökning, där väldigt många anställda inte tyckte att våra kontor speglar vilka vi är. Ska bli spännande att se vilka resultat vi får nu när nya enkäten skickas ut om någon vecka.

Nytt talangprogram med assessment center
I slutet av den här veckan så startar vi upp våra Assessment center för vårt nya talangprogram. Vi har letat fram 20 talanger med internationell profil som är intresserade av att ingå i vårt program ”Generation U”. Vi ska nu genomföra individuella intervjuer och teamtester för att se om de matchar vår kultur och har vad som krävs för att jobba hos oss. De som går vidare får en individuell utvecklingsplan, en intern mentor och deltidsjobb hos oss.

Ser fram emot en spännande höst,
Anna

Anna Mindelöf

Anna Mindelöf

Head of Performance and Succession EMEAadidas group
Anna Mindelöf är f.d. personalchef på Universum Group med uppdrag att bygga företagets interna employer brand, att se till att företaget blir det de säljer, ”Building brands to capture talents”. Anna jobbade tidigare som HR Director på Adidas Group Norden - ett företag hon nu återvänt till. Hon brinner för att utveckla andra och är genuint intresserad av att fler arbetsgivare blir bra.
Anna Mindelöf

@AnnaMindelof

Bringing the best out of people is the key to success!
Anna Mindelöf
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny