Test: Jobbar ni strategiskt med arbetsmiljö och hälsa? – HRbloggen.se
Hem » arbetsmiljö, hälsoarbete

Test: Jobbar ni strategiskt med arbetsmiljö och hälsa?

Av den 27 juni 2012 942 visningar
ARBETSMILJÖ OCH HÄLSA. Hur högt på agendan står frågor som rör hälsa och arbetsmiljö i er organisation? Arbetar ni på ett strategiskt plan? Vårt unika test ger dig svaret!

För andra året i rad erbjuder vi på HR-bloggen er läsare att reflektera kring hur ni jobbar med arbetsmiljö och hälsa. Testet är gratis, tar bara några minuter och ger svar på hur pass strategiskt och affärsinriktat ni jobbar med dessa frågor idag.

Samtidigt är vi nyfikna och vill undersöka detta i ett större sammanhang. Vi kommer längre fram att presentera en sammanställning av samtliga respondenters svar. Där kommer ni att kunna jämföra er organisation med andra för att se hur ni ligger till. Resultatet av förra årets undersökning presenteras här.

——-

Vad säger ditt testresultat?

Arbetsmiljö-trafikljusmodellen-smileys
 0 – 49 %  » Stopp! 
Troligtvis ligger ribban rätt så lågt hos er idag. Ni förefaller inte arbeta strategiskt med frågor kring arbetsmiljö och hälsa och har mycket att vinna på att göra så framöver. Men vilken utvecklingspotential!

 50 – 74 %  » Växla upp! 
Bra! Ni följer lagen och har till viss del ett strategiskt arbete på detta område. Antingen ligger ni i startgroparna eller så behöver det fyllas på med engagemang, kompetens eller andra sorters resurser för att ni ska kunna utveckla och arbeta mer strategiskt med hälsa och arbetsmiljö framöver.

 75 – 100 % » Kör på! 
Lysande! Ni verkar ha ett genomtänkt och strategiskt arbete med hälsa och arbetsmiljö och har säkert redan upplevt vinsterna med detta. Er utmaning ligger i att bibehålla och vidareutveckla arbetet framöver. Kanske genom att använda det som ett led i att stärka ert employer brand och/eller på andra sätt kunna kamma hem ännu fler vinster framöver.

——-

Seminarium 27/9: Strategiskt arbetsmiljö- och hälsoarbete
Behöver ni vidareutveckla ert arbete inom arbetsmiljö och hälsa? På vårt seminarium Strategiskt arbetsmiljö- och hälsoarbete får du lära dig att arbeta mer affärsinriktat med dessa frågor.

Internutbildning och konsultstöd
Som erfarna konsulter kan vi även hjälpa er med stöd och internutbildningar inom både arbetsmiljö och hälsa.

Så skapar HR engagemang för arbetsmiljö- och hälsofrågor
Många företag stoltserar med att personalen är deras främsta resurs. Därför bör personalens välbefinnande och den miljö de verkar i – fysisk, psykisk och social – vara av största vikt. Hur kan då HR arbeta för att skapa ett större engagemang för dessa frågor? Läs mer »

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny