Intern Employer branding del 5: Studentaktiviteter – HRbloggen.se
Hem » employer branding

Intern Employer branding del 5: Studentaktiviteter

Av den 12 december 2011 942 visningar
EMPLOYER BRANDING. Anna Mindelöf, personalchef på Universum, fortsätter att blogga om sitt arbete med arbetsgivarvarumärket. Nu är det bråda dagar fram till jul och Anna rapporterar bland annat om sitt engemang i studenter.
Vår EES – Engagement survey är äntligen utskickad och sista svarsdag stängd! Väntar nu med spänning på resultatet, rapport följer.
Vi håller på med en omorganisation inom vår marknadsavdelning, vilket tar väldigt mycket av min tid just nu. Skickade därför min HR-kollega Wuendy till Shanghai-kontoret istället för mig.
Vi är i slutskedet av rekryteringen till en position i ledningsgruppen. Massor med intervjuer, personlighetstester att ge feedback på och intervjuer igen. Vårt systerbolag NovaAgentum hjälper oss med rekryteringen. Jag har slängt in några egna kandidater som jag hittat (eller de har hittat mig) via LinkedIn. Ovärderligt arbetsredskap!
I veckan som varit har jag för andra året varit med och assessat fram nya Master in Management-studenter till den fantastiska utbildningen som organisationen CEMS håller i. Runt om i världen är 28 toppuniversitet/business schools kopplade till CEMS, i Sverige finns de på SSE – Stockholm School of Economics/Handelshögskolan. Fantastiskt begåvade studenter från jordens alla hörn som tänker globalt, gillar olikheter och att mötas trots det. Så till alla er som söker globala studenter: Gå in och sök på cems.org.
Dessutom höll jag och några kollegor i en heldags ”skills seminar” på vårt kontor under torsdagen. Skills seminar belyser ett ämne i taget och det ska vara upplagt så att studenterna får pröva på och de facto lära sig något under den här dagen. Nio pigga studenter besökte oss och ämnet för dagen var förstås – Employer Branding. Petter, vår VD berättade om vad vi vill åstadkomma med vår organisation, jag pratade intern employer branding, Daniel från sälj fortsatte under eftermiddagen och sedan pratade vår marknadschef och vi körde två stycken workshops. Flera bra idéer kom fram om vår datainsamling hos studenter, hur man får dem att fylla i enkäterna.

I morgon fredag intern Employer branding-dag med julfest på kvällen.

Over and out,
Anna

Anna Mindelöf

Anna Mindelöf

Head of Performance and Succession EMEAadidas group
Anna Mindelöf är f.d. personalchef på Universum Group med uppdrag att bygga företagets interna employer brand, att se till att företaget blir det de säljer, ”Building brands to capture talents”. Anna jobbade tidigare som HR Director på Adidas Group Norden - ett företag hon nu återvänt till. Hon brinner för att utveckla andra och är genuint intresserad av att fler arbetsgivare blir bra.
Anna Mindelöf
Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,

Ingen kommentar »

 • Jouleen skriver:

  Hej Anna,

  jag måste först bara berätta att jag verkligen älskar och uppskattar att läsa din artikelserie och jag håller verkligen tummarna att du kommer med flera inlägg.

  I och med din artikelserie så har jag blivit mer intresserad av Employer Branding. Vet du om man kan gå några ”gratis” kurser eller ”gratis distans” kurser i detta? Eller finns det kanske några böcker du kan rekommendera som man kan läsa och lära sig mer?

  Mycket tacksam för svar.

  Mvh
  Jouleen

  • Anna Mindelöf skriver:

   Tack så mycket!

   Det finns i dagsläget inga gratiskurser att gå förutom en del seminarier via olika företag. Seminarierna handlar än så länge mest om extern employer branding.

   Det finns några bra siter att besöka, t ex employerbrandingtoday.com samt wetfeet som drivs av oss på Universum. Anna Dyhre o Anders Parment har skrivit böcker på temat.

   Vet inte om du är student eller jobbar men vi kommer under 2012 anordna nätverk inom detta. Om du eller annan läsare är intresserad av det så hör av er till mig!

   Hoppas det var några tips på vägen? Kanske hörs vi igen.

   Mvh Anna Mindelöf

   • Jouleen skriver:

    Tack Anna för ditt svar och dina tips, jag ska verkligen kolla in det.

    Jag jobbar,aa men letar hela tiden efter utveckling och är absolut intresserad av det nätverk som kommer anordnas under 2012.

    Med vänlig hälsning,
    Jouleen

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny