Trendspaning: Talent Management – HRbloggen.se
Hem » läsvärt, talent management

Trendspaning: Talent Management

Av den 22 november 2011 942 visningar
KOMPETENSFÖRSÖRJNING. Talent Management blir ett allt hetare fokus för HR. Vår nya bloggare Pia-Maria Thorén är expert på området och skriver här en artikelserie om de senaste trenderna.

Pia-Maria Thorén - Green BulletSitter på tåget hem till Göteborg efter att ha varit på The Nordics Learning and Talent Management Briefing i Stockholm under en intressant förmiddag. Jag var inbjuden för att berätta om hur vi genomfört en utvärdering och rekommendation av ett Talent Management-system för en stor västsvensk kund.

Förutom jag själv så var analytikern Josh Bersin inbjuden att tala under 1,5 timme om trender inom Talent management. För er som inte känner till Josh och hans arbete kan jag verkligen rekommendera att göra ett besök på www.bersin.com och ta en titt på allt fantastiskt material som de producerar. Josh Bersin har under ett antal år varit den ledande analytikern inom HR och Talent Management och har gjort mängder med research på området på otaliga företag och organisationer.

De trender som Josh har identifierat har uppstått ur den globalisering som har utvecklats under det senaste decenniet, eller Glocalization som Josh föredrar att kalla det. Alltså globala trender som ”lokaliseras” för att bättre passa den lokala marknaden.

Inom Talent Management syns följande trender:

  • Fokus ligger på tillväxt och rekrytering – gärna via sociala medier (social recruting)
  • Arbetsplatsen blir gränslös när man blir mer och mer mobil och global – Talent Mobility
  • Dagens arbetsmarknad är ur balans – det råder brist på kompetens och erfarenhet, inte minst för chefer!
  • Integrerad Talent Management
  • Agil Performance management
  • Lärande: Den kontinuerliga lärmodellen
  • Datainsamlig & analys, Business Intelligence kommer för Talent Management!

Jag kommer att blogga om vart och ett av ämnena ovan i en serie inlägg som kommer att publiceras varannan vecka här på HRbloggen.se. Jag föreläser också om trender (och mycket mer!) på seminariet Talent Management i praktiken den 15 mars.

Ha en fin vecka!
/Pia-Maria

Pia-Maria Thorén
Pia-Maria Thorén är civilekonomen och IT-konsulten som blev vd för det svenska konsultföretaget GreenBullet, där hon hjälper företag med helhetslösningar inom Talent Management. Pia-Maria är också föreläsare och erfaren processledare.
Pia-Maria Thorén

@piamia2

Agile People coach and Inspiration Director - creating results through motivation and agile people. My book Agile People is available on https://t.co/4rwjfd0Csv
Pia-Maria Thorén
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Ingen kommentar »

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny