”Proud Boss” – rosa app om diskriminering – HRbloggen.se
Hem » mångfald

”Proud Boss” – rosa app om diskriminering

Av den 4 augusti 2011 942 visningar
MÅNGFALD. Chefer har en nyckelroll i arbetet med att skapa öppna och inkluderande arbetsplatser. Inför årets Pride tog Svensk Chefsförening fram appen Proud Boss för att öka kunskapen om diskriminering.

Appen Proud Boss om diskrimineringDen rosafärgade appen Proud Boss innehåller texter om diskriminering, vad lagen säger och hur man som chef undviker att omedvetet diskriminera någon på arbetsplatsen eller vid rekrytering. Man får också tips på hur man skapar en öppen och inkluderande arbetsmiljö.

– Genom att skaffa sig kunskap om vad diskriminering innebär och bli medveten om vilka normer och värderingar som styr det egna handlandet som chef, kan man undvika att gå i diskrimineringsfällan, säger Svensk Chefsförenings kanslichef Dolores Kandelin Mogard.

– Vi hoppas att appen ska starta en process som börjar i chefens medvetande och sedan blir till ett aktivt arbete för en öppen och inkluderande arbetsmiljö på arbetsplatserna. Chefen har en nyckelroll i detta arbete, menar Dolores Kandelin Mogard.

Appen Proud Boss är gratis och finns att ladda ned för både iPhone och iPad via App Store eller iTunes Store. Något att tipsa hela organisationens chefer om!

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny