Finalist 2: Friskare och klimatsmartare personal hos Eurest Services – HRbloggen.se
Hem » hälsoarbete

Finalist 2: Friskare och klimatsmartare personal hos Eurest Services

Av den 25 mars 2011 942 visningar
ÅRETS HR-INNOVATÖR. Vår andra finalist i Årets HR-innovatör 2010 är service- och måltidsleverantören Eurest Services. Genom ett innovativt projektsamarbete mellan HR och Miljö lyckades man sänka sjukfrånvaron samtidigt som medarbetarna blev mer klimatsmarta i vardagen.

Eurest Services logoService- och måltidsleverantören Eurest Services hade länge legat på en total sjukfrånvaro på 5%, som visat sig vara svår att sänka. En av företagets utmaningar är att de 1300 medarbetarna är spridda över hela landet och att det endast är två personer som jobbar på HR.

Årets HR-innovator 2010”Vi bestämde oss för att dra nytta av andra resurser i organisationen och satte oss därför ner tillsammans med miljösamordnare Christina Odén för att diskutera ett samarbete”, berättar HR-specialist Charlotte Stanler.

Eurest Services ville inspirera sina medarbetare att börja röra på sig mer i vardagen och aktivt tänka på sin egen hälsa samtidigt som också miljöaspekten fanns med. Så föddes idén om att starta en gemensam och landsomfattande poängtävling under april till november. En satsning som ligger i tiden och där medarbetarna både kan minska sin energianvändning och öka sin egen energi.

Tydliga och mätbara mål

Att vara klimatsmart i vardagen är också enklare än många kanske tror:

”Hur mycket koldioxid en viss aktivitet sparar in går att förmedla på ett roligt sätt genom att till exempel räkna på hur många tur och retur-resor till Italien man sparar in under en viss tid”, säger miljösamordnare Christina Odén.

Projektgruppen satte upp tydliga och mätbara mål:

  • att den totala sjukfrånvaron 2 månader efter projektets slut skulle ha gått ner till under 5 %
  • att koldioxidutsläppen som är kopplade till medarbetarnas resor till och från jobbet under och efter projektperioden skulle ha minskat med minst 5 %

”Det var lätt att sälja in idén till mina kollegor i ledningsgruppen”, berättar HR-chef Hanna Mannberg. ”Projektet ger ett mervärde både för medarbetarna, företaget och för våra kunder. Och kostar inte mer att genomföra än den tid det tar att varje månad rapportera in sina poäng.”

Så här gick tävlingen till:

Genom ett poängsystem med en miljödel och en motionsdel uppmuntrades medarbetarna att välja ett klimatvänligare sätt att ta sig till och från arbetet och samtidigt bli mer fysiskt aktiva i vardagen. Varje enhet rapporterade in sina egna ihopsamlade poäng. Sedan uppmärksammades varje månad den enhet som samlat flest miljö- respektive flest motionspoäng. Den medarbetare som fått ihop flest poäng premierades också och en nyhet publicerades på intranätet.

Den totala vinnaren av hela tävlingen har just utsetts och han är en stolt vinnare av en cykel. Bästa arbetsställe har vunnit en trerättersmiddag på restaurang.

Lyckat resultat

Eurest Services HR-specialist Charlotte Stanler är stolt över resultatet:

”Genom ett förhållandevis enkelt projekt lyckades vi sänka sjukfrånvaron till cirka 4 %. Våra medarbetare har också blivit mer klimatsmarta i vardagen och sparat närmare 7 ton koldioxid – vilket motsvarar 7 tur och retur-flygresor mellan Stockholm och Milano!”

Charlotte menar att just samarbetet mellan Miljö och HR är det som gett genomslagskraft:

”Ett rent friskvårdsprojekt får ofta konsekvenserna att det bara är de som redan rör på sig som attraheras och engagerar sig. Vardagsmotionen till och från jobbet är gott nog. Det gäller att ha viljan och engagemanget och det väckte vi hos många av våra medarbetare. Flera enheter håller fortfarande på med poängräkningen trots att projektet är över för denna gång. Och snart är det dags att dra igång en ny tävling.”

Charlotte Stanler och Christina OdénHanna Mannberg

HR-specialist Charlotte Stanler och miljösamordnare Christina Odén (t.v.) samarbetade i projektet.
HR-chef Hanna Mannberg (t.h.) hade inga problem att sälja in idén hos sina kollegor i ledningen.

FOTO: JENNIE JENSEN/PERSONAL & LEDARSKAP

Eurest Services är den andra av fyra finalister i vår tävling Årets HR-innovatör 2010.
Övriga nominerade kommer att presenteras varje vecka framöver i HRbloggen.se.
Därefter utser ni läsare vinnaren genom omröstning.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny