Öppet hus nytt recept i jakten på apotekare – HRbloggen.se
Hem » rekrytering

Öppet hus nytt recept i jakten på apotekare

Av den 10 februari 2011 942 visningar
REKRYTERING. Ett år efter omregleringen arbetar alla apoteksaktörer för att rekrytera medarbetare. Konkurrensen är hård med 200 nyöppnade apotek på ett år. Kronans Droghandel prövar nu ett nytt recept och bjuder in till öppet hus.

Cecilia Marlow, vd Kronans DroghandelI skrivande stund finns 72 annonser för receptarier och 90 för apotekare i Platsbanken. Behovet av att rekrytera både receptarier och apotekare kommer enligt Arbetsförmedlingen att öka under de kommande tio åren. Troligen gäller det även apotekstekniker och säljare.

– Vi vill vara minst den tredje största aktören på apoteksmarknaden och bli bäst på service. Det innebär givetvis att medarbetarna är otroligt viktiga för oss, säger Cecilia Marlow, vd för Kronans Droghandel.

Som ett led i att attrahera nya medarbetare prövar man nu att arrangera ett öppet hus för alla som är nyfikna på vad det innebär att arbeta på Kronans Droghandel. Där kommer vd Cecilia Marlow, HR-direktör Ninni Skagerfält och Farmacichef Carin Svensson att prata om företagets planer och vad man erbjuder som arbetsgivare. Sen blir det mingel med mat och dryck samt möjlighet att prata med medarbetare.

– Vi ser det här som en möjlighet för dem som funderar på att byta arbete att få svar på sina frågor och lära känna en framtida arbetsgivare, berättar Cecilia Marlow.

Om försöket faller väl ut, kan man komma att arrangera öppet hus på fler platser i landet.

Fotnot: Öppna huset hålls den 22 februari klockan 18-21 på Lindhagensgatan 126 i Stockholm. Anmälan sker via mail till ansokan@kronansdroghandel.se senast den 15 februari.

FOTO: JANN LIPKA

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny