Läsvärd gratis HR-litteratur – HRbloggen.se
Hem » övrigt

Läsvärd gratis HR-litteratur

Av den 9 december 2010 942 visningar

Generational Challenges in the workplaceBoken RekryteringsprocessenBok Performance Management

LITTERATUR. Jag har tidigare tipsat om gratis HR-litteratur på Bookboon.com. Sedan dess har flera nya titlar kommit ut, bland annat en på svenska om rekryteringsprocessen.

Bookboon.com tillhandahåller gratis management-litteratur som pdf-filer – till priset av viss annonsering i böckerna. Tre böcker som jag tycker verkar särskilt läsvärda för oss inom HR behandlar performance management, rekryteringsprocessen och generationsskillnader.

Liksom tidigare svarar jag inte för den innehållsmässiga kvaliteten. Vissa är skrivna av ambitiösa professorer, andra av konsultföretag som säkert är ute efter PR – vilket i sig inte motsäger att de besitter mycket kunskap och praktisk erfarenhet.

Generational Challenges in the workplace
av Susan Quinn, Associate Professor, Bissett School of Business. 40 sidor.
Om vad som karaktäriserar och motiverar olika generationsgrupper på arbetsmarknaden – veterans, boomers, generation-X och generation-Y. Och vilka implikationer det får för oss inom HR.

Rekryteringsprocessen
av Jonas Möller, Mikael Sollenberg & Peter Tovman. 63 sidor.
Boken visar hur en lyckosam rekryteringsprocess byggs upp utifrån två verkliga praktikfall från Lunds universitet och Uddevalla kommun. Den innehåller även checklistor som kan användas som verktyg i den egna verksamheten.

Performance Management
av MTD Training. 57 sidor.
Vad är egentligen performance management? En bok som förklarar hur man kan använda sig av denna process för att motivera högpresterande medarbetare och höja prestationsförmågan hos övrig personal.

Fler intressanta titlar från Bookboon:

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny