Gammal skåpmat – HRbloggen.se
Hem » arbetsmarknad

Gammal skåpmat

Av den 23 augusti 2010 942 visningar

ARBETSMARKNAD. Jag ser att Svenskt Näringsliv i juli publicerade en rapport om 40-talisternas uttåg från arbetsmarknaden. Där konstaterar man följande:

Det faktum att stora delar av 40-talistgenerationen redan är utfasad från arbetsmarknaden, att fler väljer att jobba längre och att inte ens hälften av arbetsgivarna avser att ersätta alla som går i pension kräver fler reformer för att nå målet om full sysselsättning.

Att 40-talisterna inte ersätts i förväntad grad redogjorde jag för redan i våras i inlägget Den stora generationsväxlingen på arbetsmarknaden – bara en myt?, och innan mig bland annat Arbetsgivarverket genom Dagens Industri. För att inte tala om sociologiprofessor Lars Tornstam, som avfärdade den demografiska bomben redan 2007.

Vi är många inom HR som vetat om detta länge. Så att Svenskt Näringsliv basunerade ut detta som en nyhet under Almedalsveckan i somras känns… lite passé.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny