Styr din personal med nyckeltal – HRbloggen.se
Hem » strategisk HR

Styr din personal med nyckeltal

Av den 12 april 2010 942 visningar
STRATEGISK HR. Nyckeltalsinstitutets Anders Johrén (medförfattare till bl a Personalekonomi idag) är en mästare på att få ett ”torrt” ämne som nyckeltal att bli spännande och kul. Härom veckan föreläste jag tillsammans med Anders om nyckeltal som strategiskt styrinstrument för personal.

Ett nyckeltal är enligt Anders Johrén ”ett tal vi intresserar oss för”. För att vara intressant måste talet också relateras till en jämförelsebas.

Nyckeltal är alltid en förenkling av verkligheten, men kan ses som indikatorer på att något är fel – eller bra! En fråga man alltid bör ställa sig är vad man ska ha nyckeltalen till. Ofta tar man slentrianmässigt fram en massa nyckeltal utan att ha något egentligt syfte med siffrorna. Andra gånger för att lagen kräver det eller av gammal branschvana.

I syfte att lära, kontrollera, belöna eller mobilisera, kan man koppla nyckeltal till sin personalstrategi och använda dem som styrinstrument för personal.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny