Årets HR-chef utsedd på Kompetensgalan – HRbloggen.se
Hem » övrigt

Årets HR-chef utsedd på Kompetensgalan

Av den 18 mars 2010 942 visningar
ÖVRIGT. Igår gick 2010 års Kompetensgala av stapeln på flotta Grand Hotel i Stockholm. Bakom arrangemanget stod tidningen Chef i samarbete med Talentum HR, Ledarna, HR-föreningen, Stockholms stad och Sats.


Tidningen Chefs vd Vibeke Pålhaugen hälsade oss välkomna till Kompetensgalan. Årets tema handlade om att vara ledare i det nya sociala mediesamhället. (Klicka på bilderna för att se dem större!)


Under eftermiddagens seminarium fick vi bland annat höra chefer som Marianne Samuelsson och Kristina Axén Olin berätta om sina erfarenheter av att bli utsatt för mediadrevet. Aftonbladets chefredaktör Jan Helin fick försvara medias roll.

Personligen tycker jag nog det kunde varit större fokus på affärsnyttan med sociala medier. Till exempel hur man kan använda sig av dem för att stärka sitt varumärke som arbetsgivare, för att rekrytera eller för internkommunikation. Vad tycker ni andra som var där?


I pauserna fanns chans till mingel.


Under den lyxiga middagen presenterades alla vinnare. Årets HR-chef blev Ann-Marie Silokangas, personaldirektör på Nobina (f.d. Swebus), här intervjuad av Cissi Elwin. Priset delades ut av Talentum HR:s vd Christina Sarand (t.h.).

Juryns motivering: »För att hon med stor energi och målmedvetenhet har lyft HR-arbetet i en miljö som är ovan vid HR. Hon har genomfört en genomgripande förändring i organisationens syn på ledarskap, medarbetare och den personliga utvecklingen. Ann-Marie har med pragmatiska lösningar, outtröttlig energi och målmedvetenhet lyckats skapa något som ger genklang ända ut till kunderna.«

Övriga nominerade i kategorin Årets HR-chef var Gunilla Ström, HR-chef på Apoteket Konsument samt Madelene Granath, HR-chef, Reitan Servicehandel.


Årets HR-chef 2006, Katarina Berg, vann i år kategorin Hälsobefrämjande ledarskap för sina betydande insatser hos mobiloperatören 3.

Övriga vinnare hittar ni här.

Foto: © Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny