Digitala mötesplatser för HR-folk – HRbloggen.se
Hem » övrigt

Digitala mötesplatser för HR-folk

Av den 14 februari 2010 942 visningar
ÖVRIGT. När vi ändå är inne på det här med sociala medier, vill jag gärna pusha för möjligheten att nätverka via ett antal HR communities och att hålla dig uppdaterad på HR-området via Facebook och Twitter. Här följer några tips – fyll gärna på med flera!

:: HR Society
Personal & Ledarskaps digitala mötesplats. Är med sina 7947 medlemmar en gigant i sammanhanget. Här finns bl a ett aktivt diskussionsforum, platsannonser och kalendarium. Men gränssnittet lämnar mycket övrigt att önska. Och många av tjänsterna kräver att man är betalande prenumerant på papperstidningen.

Sedan finns uppstickarna: två relativt nya forum som startats av HR-studenter, men som också har en hel del yrkesverksamma medlemmar.

:: HR Sverige
Är byggd på Nings fräscha nätverksplattform. 383 medlemmar och 28 grupper kan här bland annat diskutera och utbyta erfarenheter med varandra, söka jobb eller praktikplats och hålla kontakten med likasinnade.

:: HR Professionals
Ett HR community för nätverkande, kunskap och expertis. Är i skrivande stund ännu i beta-stadiet, men har ändå 308 medlemmar och 39 grupper. Här får du tillgång till evenemangskalender, platsannonser, magasin/blogg, diskussionsforum, nyheter och videos.

:: Facebook
Facebook ger också en bra möjlighet att nätverka och diskutera. Det är dessutom enkelt att följa nyheter och logginlägg via din egen startsida. Här kan du hitta HR-relaterade grupper och fansidor. HR-bloggen har en egen facebooksida med cirka 500 fans. Bli ett fan du också!


:: Twitter
Du kan också följa HR-bloggen via microbloggen Twitter. Precis som på Facebook lägger jag här kontinuerligt upp länkar till bra artiklar med mera.

Tipsa gärna i en kommentar om andra sociala medier eller mötesplatser på webben!

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Ingen kommentar »

 • Johannes Sundlo skriver:

  Kul att du tar upp HR Sverige!

  Det tackar, bockar och bugar vi för.

 • Maria Kullberg skriver:

  Hej!
  Vilken trevlig blogg (den här alltså) jag hittade via facebook idag! 🙂 Jag la precis till er på twitter.

  Jag jobbar själv med grupp- och verksamhetsutveckling, och driver http://arbetslivet.se som är en mötesplats på webben. Vårt fokus är arbetslivsfrågor i vid bemärkelse och alla oavsett bakgrund är välkomna som medlemmar. Bredden i målgruppen ger en intressant dynamik och djup i samtalen. Tanken är också att vara en resurs för den som sitter med funderingar kring sin egen arbetssituation.

  I november 2009 startade Nätverk arbetslivet som är en fysisk mötesplats kopplad till http://arbetslivet.se – ett nätverk för kontaktskapande, kompetensutveckling och vidgade perspektiv för dig som är verksam med arbetslivsfrågor.

  Varmt välkommen att kika in!

  Hälsningar
  Maria Kullberg

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny