Vad kostar egentligen sjukfrånvaron? – HRbloggen.se
Hem » arbetsmiljö

Vad kostar egentligen sjukfrånvaron?

Av den 7 januari 2010 942 visningar
ARBETSMILJÖ. Sjukfrånvaron kostar arbetsgivare pengar. Stora pengar. Därom råder ingen tvekan. Ett bra argument för att investera i arbetsmiljö, friskvård och rehabilitering är alltså – förutom de mänskliga vinsterna och en hel massa andra fördelar – att det ger direkta kostnadsbesparingar.

Siffror är också det språk som ledningen brukar förstå bäst. Det är lönsamt att jobba strategiskt med förebyggande åtgärder och att effektivisera rehabiliteringen. Därför kan det vara bra att räkna ut hur stora besparingar som går att göra genom att sänka sjukfrånvaron med si eller så många procent.

Försäkringskassan har tagit fram ett enkelt kalkylprogram för att du ska kunna räkna ut vad sjukfrånvaron på just din arbetsplats egentligen kostar. Uppställningen bygger delvis på Paula Liukkonens kalkylmodell för redovisning av kostnader för sjukfrånvaro.

Du kan ladda ner programmet gratis här.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny