Grafiker testar trafikljusmodellen – HRbloggen.se
Hem » arbetsmiljö

Grafiker testar trafikljusmodellen

Av den 18 december 2009 942 visningar
ARBETSMILJÖ. Regeringen går nu vidare med planerna på att arbetsmiljömärka alla svenska företag enligt en trafikljusmodell. Från årsskiftet införs den nya modellen för arbetsmiljötillsyn på försök under en treårsperiod.

Det är den grafiska branschen som blir först ut – bland annat för att den med sina 1 500 arbetsplatser anses lagom stor att hinna med och för att där finns arbetsmiljörisker ur ett brett perspektiv. Alla grafiska företag ska alltså inspekteras, men i detta första skede är det inte aktuellt med någon märkning.

Samtidigt fortsätter utredningen om att införa denna tillsynsmodell på hela den svenska arbetsmarknaden. Att screena alla svenska arbetsplatser med femårsintervall skulle enligt beräkningarna kräva 700 fler inspektörer och 800 miljoner kronor mer per år. Majoriteten av Sveriges HR-chefer tror dock att en offentlig arbetsmiljömärkning skulle få företag att satsa mer på arbetsmiljön, läs mer här.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny