Rädsla för rött ljus höjer statusen på arbetsmiljöarbetet – HRbloggen.se
Hem » arbetsmiljö

Rädsla för rött ljus höjer statusen på arbetsmiljöarbetet

Av den 17 september 2009 942 visningar
ARBETSMILJÖ. Chansen att få grönt ljus. Eller risken att märkas med rött ljus. Förslaget om att arbetsmiljömärka Sveriges arbetsplatser enligt en trafikljusmodell kan få ledningen att lägga mer krut på arbetsmiljöarbetet. Det tror i alla fall majoriteten av de tillfrågade HR-cheferna i Talentum HR:s årliga webbenkät – TIAN-Barometern.

Frågan gäller om en arbetsmiljömärkning utgör incitament för organisationen att satsa på arbetsmiljön. Enkätsvaren visar att risken att ”lysa rött” inför kunder och arbetssökande anses kunna motivera arbetsgivaren till att kompetensutveckla chefer och What is the stock market for kids. intensifiera arbetsmiljöarbetet i högre grad (43 %). De som inte tror på en sådan utveckling i sin organisation (36 %) är främst de som tycker att deras arbetsmiljöarbete redan är tillräckligt bra (82 %).

Ett företag som satsar på sin arbetsmiljö blir mer framgångsrikt, det visar forskningen. Därför kan trafikljusmodellen bidra till att höja statusen på området. Det är dags att man på ledningsnivå inser att ett bra arbetsmiljöarbete också är en god business.

Tidigare inlägg om planerna på arbetsmiljömärkning kan du läsa här.

Annika Ahnlund

Annika Ahnlund

grundare & redaktörHRbloggen.se
Annika är grundare och redaktör för HRbloggen.se samt vd för HR etcetera AB, där hon bl a arrangerar seminarier och utbildningar för HR och chefer. I botten är hon både beteende/personalvetare fil.kand. och marknadsförare med lång erfarenhet av kommunikation från reklambranschen.
Annika Ahnlund
Annika Ahnlund
Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Lämna en kommentar

Håll en trevlig ton och undvik reklam. Opassande kommentarer redigeras eller raderas.

Meny