REAKTIONER

Employer branding i praktiken

Employer branding i praktiken
– så vässar du ert arbetsgivarvarumärke

HELDAGSUTBILDNING 15 MAJ 2018 | HELIO HORNSTULL | STHLM

Vill du veta hur du tar ett strategiskt helhetsgrepp på ert employer branding-arbete? Vi hjälper dig att vässa arbetsgivarvarumärket – från det externa löftet till den interna verkligheten.

Har du en ambition att arbeta mer strategiskt med ert employer brand? Vill du göra jobbsökare och medarbetare till varumärkesbyggare? Under vår heldagsutbildning får du lära dig steg för steg hur du i praktiken går till väga för att utveckla och kommunicera ett attraktivt arbetsgivarvarumärke!

Vår kursledare Linus Holmgren är en av Sveriges mest erfarna employer branding-experter. Under vår heldagsutbildning ger han inblick i viktiga kompetenstrender och lär dig ta fram/vässa er egen employer branding-strategi för att skapa den röda tråden i såväl den interna som den externa kommunikationen. Spännande case bidrar med inspiration från hur andra gör i praktiken!

Varmt välkommen till en heldag fylld med alltifrån teori och trendspaningar till konkreta verktyg och inspirerande exempel. Samt förstås möjlighet att diskutera och utbyta erfarenheter med övriga deltagare!

Bland förra årets deltagare: SOS Alarm, Hotel Rival, Codeq, Väderstad, SICK, Unionen, ID Entity, Danderyds sjukhus, Storstaden Bostad, Derivco/Snowmen Solutions, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering och Umeå kommun.

Sagt om våra EB-seminarier:

”För mig blev dagen ett väldigt bra sätt att snabbt sätta mig in i EB-arbetet. Jag har fått en bra grund att kunna formge och på allvar starta arbetet i vår organisation.”

”Ett välgenomfört arrangemang! Tusen tack!”
Malin Anneteg Fogel, Kommunikatör, Landstinget Västmanland


Program och föreläsare

» Från kompetenstrender till employer branding-strategi
LINUS HOLMGREN, varumärkesstrateg och vd på Talent Talk

Under dagen varvar vår kursledare Linus Holmgren teori och praktik med trendspaningar och diskussioner. På agendan:

  • Employer branding 2018: Hur hänger dagens employer branding-arbete ihop med varumärkesutveckling, kultur- och värderingsarbete, rekrytering, performance management och ledarskapsutveckling? Det gäller att hitta både det gemensamma och särskiljande i löfte och positionering mellan corporate, consumer och employer brand.
  • Attraktiv för både trotjänare och hoppjerkor: Viktigaste trenderna på kompetensmarknaden och hur de påverkar yrken, branscher och enskilda arbetsgivare.
  • EVP 3.0 – ett vässat helhetsgrepp: Hur utvecklar man en unik arbetsgivarprofil med en röd tråd från det externa löftet till den interna verkligheten? Ett riktigt vasst EVP fungerar idag som ett effektivt kommunikationsverktyg även med blandade målgrupper på olika marknader, samt driver interna värderingsarbeten och kulturförändringar.
  • Målgruppsförståelse och segmentering: Hur definierar och förstår ni era rekryteringsmålgrupper? Vem är en talang hos er? Vad måste ni veta om dem ni vill kommunicera med?
  • Effektiva kommunikationskanaler: Printannonser, karriärwebb, sociala medier och karriärmässor… Mycket att välja på, men vilka kanaler är egentligen bäst för att nå ut till just era målgrupper?
  • Bortom rankinglistorna: Hur vet ni att ni lyckats? På vilka sätt kan man mäta den verkliga effekten av kommunikationsinsater och aktiviteter – inte bara vad folk tycker?

Linus Holmgren - Talent TalkLinus Holmgren är varumärkesstrateg, föreläsare och VD på employer branding-byrån Talent Talk, där han hjälper kunder att kommunicera ett attraktivt och sanningsenligt employer brand. Över 17 års erfarenhet från både offentlig och privat sektor, olika branscher och internationella perspektiv har bidragit till Linus övertygelse att det är människorna som gör skillnad och att kommunikation är ett kraftfullt verktyg för att uppnå affärs- och verksamhetsmål genom medarbetarna.

”Linus är verkligen en skarp kille, duktig föreläsare, lagom mycket dialog och ett perfekt innehåll för dagen!”
Malin Anneteg Fogel, Kommunikatör, Landstinget Västmanland

”Struktur och handfasta verktyg.”
Susanne Haneling, HR-konsult, Värmdö kommun


Vi uppdaterar programmet efterhand och reserverar oss för justeringar.

Tid
Tisdagen 15 maj 2018 klockan 9.00 – 16.00. Registrering och fika från kl 8.30.

Plats
Helio Hornstull, Hornsbruksgatan 23, Södermalm, Stockholm (precis intill T-bana Hornstull). Hitta hit >>

Pris
4.900 kr exkl moms. I priset ingår kursdokumentation, lunch samt för- och eftermiddagsfika. Obs! Antalet deltagare är begränsat till 35.

Anmälningsvillkor
Faktura 30 dagar. Fri avbokning fram till 40 dagar innan seminariet, därefter ingen återbetalning av kursavgiften. Din plats kan dock överlåtas på en kollega eller vän. Vi förbehåller oss rätten att justera programmet, byta lokal eller ställa in eventet. Vi står inte för eventuella kostnader utöver kursavgiften i samband med inställd utbildning.

Mer info?
Kontakta Annika Ahnlund på telefon 0708-12 99 01 eller mejl annika@hrbloggen.se.

ANMÄL DIG HÄR »

Fler röster om våra seminarier:

”Jag tycker ni har lyckats bra med mixen teori/praktiska exempel, case. Mycket hög klass på alla föreläsare och de lyckades engagera oss deltagare. Fantastiskt mysig miljö och gott att äta samt dricka. Grattis och keep up the good work 🙂 ”
Christine Wäyrynen, personalspecialist hos SiS

”Fick massor av nya idéer och massor av energi. Alla föreläsare var mycket inspirerande.”

”Gillar att ni alltid ligger i framkant och är tidiga med kurser i dessa ämnen.”


Seminariet äger rum i mysiga Helio Hornstulls läckert designade lokaler.

skofabriken-curie

skofabriken-svart

skofabriken-lounge

Meny