REAKTIONER

Annonsera på HR-bloggen

Hos oss når du HR med ditt budskap.

Via HRbloggen.se har du en unik möjlighet att nå den nischade målgruppen HR och personalansvariga. Vi kan erbjuda alltifrån annonsering till sponsrade artiklar och partnerpaket.

HR-bloggen förser läsarna med gratis kunskap, nyheter och trender inom human resources och ledarskap. Sajten grundades redan 2009, utsågs till Sveriges bästa HR-blogg år 2011 och fortsätter att ligga i topp med en ny utnämning i mars 2016 till en av Sveriges bästa B2B företagsbloggar.

HR-bloggen uppdateras flera gånger i veckan med läsvärda och välskrivna inlägg inom områden som affärsdriven HR, employer branding, rekrytering, talent management, arbetsmiljö, organisationskultur och ledarskap. Våra artiklar får ofta stor uppmärksamhet och viral spridning. Vi har omkring 7000 läsare i veckan (se statistik). Läs gärna mer om oss.

Vilka är våra läsare?
HR-bloggens typiska läsare är mitt i karriären (25-50 år), arbetar inom ett företags eller en organisations HR-funktion och har en titel som HR-chef, personaldirektör, HR-specialist, rekryterare, employer branding-manager eller liknande. Andra är VD:ar, chefer med personalansvar eller driver eget som konsulter inom HR och management. Många PA-studenter följer också HR-bloggen noga och använder våra artiklar i sina studier.

Vi erbjuder flera olika annonseringsmöjligheter, alltifrån enstaka banners till sponsrade artiklar och partnerpaket:

Annonsbanner

Med en annons på HR-bloggen når du vår stora läsarkrets på omkring 7000 besökare i veckan. Bannern har hög synlighet. Dels behåller den sin plats på samtliga undersidor, dels har läsarna fri tillgång till HR-bloggens alla artiklar utan att behöva registrera medlemskap – och stannar därmed kvar längre på sajten. Du garanteras minst 50 % SOV (share of voice), vilket innebär att du delar utrymmet med maximalt en annan annonsör.

Filformat: Företrädesvis JPEG, PNG, GIF eller HTML5. Vi avråder från Flash (.swf).

Huvudsakliga annonsformat och prisexempel (exkl moms)

Stor toppbanner överst, 940x140px: 6.000 kr/vecka, 10.000 för två veckor
Mindre toppbanner i huvudet, 450x75px: 3.500 kr/vecka, 6.000 för två veckor
Banner i sidebar, 300x350px: 3.500 kr/vecka, 6.000 för två veckor
Banner i sidebar, 300x200px: 2.500 kr/vecka, 4.000 för två veckor

Kontakta oss för fler alternativ!

Platsannonsering

Söker ni nya HR-medarbetare? Med en platsannons på HRbloggen.se exponeras er HR-tjänst på en egen undersida till Lediga HR-jobb. Vi lyfter även tjänsten i vårt populära HR-nyhetsbrev med över 4 700 prenumeranter och i våra välbesökta sociala medie-kanaler, bland annat via sponsrat inlägg på HR-bloggens Facebooksida med drygt 10 300 följare. En trestegsraket till exakt rätt målgrupp!

Pris för platsannonsering
För all denna exponering betalar du endast 4400 kronor exklusive moms för upp till 30 dagars annonsering.

Bokning
Du bokar din platsannons genom att mejla följande material till annonsera@hrbloggen.se

  • Länk till befintlig annons eller textmanus och logo
  • Coverbild (t ex foto från er verksamhet), minst 600 px bred, 315 px hög i jpg eller png-format
  • Faktureringsadress och referens

Eller ring oss först på 08-645 09 90 för mer information.

Annonsering i HR-nyhetsbrev

Vårt digitala HR-nyhetsbrev ger över 4 800 prenumeranter aktuell omvärldsbevakning inom HR-området och utkommer 1-2 gånger i månaden. Öppningsfrekvensen ligger på i genomsnitt 30 % och klickfrekvensen på ca 10 %. En annonsbanner i vårt nyhetsbrev ger er en fantastisk möjlighet att synas.

Filformat: Endast bildfil sparad som JPEG, PNG eller GIF.

Annonsformat och prisexempel (exkl moms)
234x234px: 5.000 kr
510x100px: 5.000 kr
510x200px: 8.000 kr

Kontakta oss för fler alternativ!

Sponsrad artikel

Content is king. Med ett sponsrat inlägg hos oss har ni möjlighet att lyfta fram er expertis på HR-området utan att vara ”säljiga”.

Utifrån ert underlag, sätter vi ihop en artikel med största möjliga värde för läsarna. Alternativt författar ni själva ett blogginlägg. Vi SEO-optimerar sedan artikeln och ser till att den får viral spridning genom att dela den i våra välbesökta sociala medie-kanaler och lyfta den som topp 3-nyhet i vårt HR-nyhetsbrev.

En extra bonus är att er artikel får ligga kvar på vår sajt för all framtid och därmed syns när potentiella kunder googlar ämnesområdet.

Se exempel på sponsrade inlägg från några av våra partners:

Pris för sponsrad artikel
En sponsrad artikel kostar från 11.000 kr upp till 14.000 kr exkl moms, beroende på underlag. Under lågsäsong kan vi ofta ge rabatt.

Marknadsföringspaket ”Månadspartner”

Vi erbjuder seriösa samarbetspartners en unik möjlighet att nå ut med sina produkter och tjänster via HRbloggen.se. Under en månad ser vi till att lyfta ert erbjudande på bred front till HR-bloggens alla läsare – genom sponsrad artikel, annonsbanners samt exponering i vårt HR-nyhetsbrev och våra sociala medie-kanaler.

Följande ingår i vårt grundpaket – med möjlighet att justera i enlighet med era behov:

  • Vi presenterar ert företag och vad ni erbjuder under ”Våra partners” under 12 månader.
  • Under partnermånaden får ni annonsering på sajten genom två banners i storlekarna 450×75 pixlar (i huvudet, till höger om logo) respektive 300×350 pixlar (sidebar).
  • Sponsrad artikel som lyfter fram er expertis på området. Utifrån ert underlag, sätter vi ihop en artikel med största möjliga värde för läsarna och ser till att den får viral spridning. Artikeln ligger sedan kvar online för all framtid och hamnar högt på träfflistan när HR-personer googlar ämnet.
  • Se exempel från några av våra partners:
  • I paketet ingår också att vi lyfter er sponsrade artikel med rubrik, bild, ingress och länk i toppen av vårt populära HR-nyhetsbrev, som skickas ut till cirka 4700 prenumeranter. Vi delar även artikeln i våra välbesökta sociala medie-kanaler. Särskilt effektivt brukar det vara med sponsrat inlägg på HR-bloggens Facebooksida, som följs av över 10 300 gillare.

Pris för partnerpaket
Pris för allt ovanstående: Från 22.000 kr exklusive moms, beroende på underlag. Max 2 partners per månad.

Kontakta oss för annonsering

För bokning eller mer information om annonsering och partnerskap, mejla eller ring oss på 08-645 09 90

Meny