REAKTIONER

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Eskilstuna kommun söker HR-konsult med inriktning rehabilitering

Vi satsar på arbetsmiljö & hälsa och söker nu dig som vill vara med och bygga upp ett proaktivt chefsstöd för arbetslivsinriktad rehabilitering.


Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

I och med en satsning i Eskilstuna kommun runt arbetsmiljö och hälsa, kommer vi inom kort att bygga en ny enhet som ska ge specialiststöd och service till kommunens organisation. Inom enheten finns flera kompetensområden som t ex kompetensutveckling, jämställdhet, mångfald, samverkan samt arbetsmiljö och hälsa. Vad gäller arbetsmiljö och hälsa så ingår där bland annat systematiskt arbetsmiljöarbete med arbetsmiljöhandbok, arbetsmiljöutbildning, medarbetarenkäter, systemadministration av rehab- och arbetsskadesystem och inte minst ett av våra fokusområden framöver som är ett proaktivt chefsstöd vid arbetslivsinriktad rehabilitering.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder en utvecklande arbetsplats där du får vara med och bygga upp och implementera ett proaktivt chefsstöd för arbetslivsinriktad rehabilitering. Arbetsuppgifterna kommer bland annat bestå av att implementera och förvalta vår reviderade rehabiliteringsprocess, upprätta rutiner och dokument samt leda olika processer inom arbetet. I arbetsuppgifterna ingår omvärldsbevakning och att hålla sig uppdaterad inom gällande lagstiftning och avtal inom området.

Du kommer självklart aktivt arbeta som ett proaktivt chefsstöd i rehabiliteringsprocessen. Funktionen för arbetsmiljö och hälsa kommer under 2017 att utökas med fler kollegor där du kommer att ha en viktig uppgift i att introducera och stötta nya kollegor i arbetet.

Genom uppföljning och analys ska du och dina kollegor bidra till ständigt förbättrings- och utvecklingsarbete genom att ta fram/bidra till systematiska handlingsplaner, allt i syfte att medarbetare snabbare ska kunna komma tillbaka i arbete.

Att kommunicera i både tal och skrift, som att exempelvis ta fram instruktioner samt hålla utbildning och seminarier, ingår som en viktig del i tjänsten. I rollen ingår också att delta och bistå som sakkunnig i projekt och uppdrag som drivs inom området.

Ditt arbete utför du i nära samverkan med kollegorna på enheten och på företagshälsovården samt chefer, medarbetare och HR-konsulter inom de olika förvaltningarna. Kontakter och samverkan sker även med Försäkringskassan och andra externa aktörer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst en 3-årig akademisk examen med en HR-inriktning som innehåller arbetsrätt och som är intresserad av och har förmåga och kompetens att vara med och bygga upp samt implementera ett proaktivt chefsstöd för arbetslivsinriktad rehabilitering.

För att lyckas i din tjänst har du mycket goda erfarenheter av arbete med rehabilitering och har även aktivt arbetat med chefsstöd. Du har goda kunskaper inom systematiskt arbetsmiljöarbete såväl som det arbetsrättsliga området. Du har vana av och fallenhet för att tala inför mindre och större grupper samt hålla utbildning.

Erfarenhet av rehabiliteringsarbete inom kommun, landsting eller en större organisation är starkt meriterande såväl som om du tidigare arbetat med systemstöd för rehabilitering och/eller arbetsskador. Har du erfarenhet av att delta i projekt och/eller goda kunskaper i samtalsmetodik är även det starkt meriterande.

Vi förutsätter att du är van och trygg med att använda datorn och andra IT-verktyg i vardagen samt kan kommunicera på svenska i tal och skrift.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en erfaren och trygg individ med stark drivkraft, ett lösningsfokuserat arbetssätt och har en hög servicekänsla. I rollen är det viktigt att framför allt kunna samarbeta/samverka med andra men också att självständigt kunna ansvara för uppdrag.

Du har förmåga att både skapa struktur men också att följa den struktur som är given. Du klarar av att ha en god balans mellan att vara öppen för förändringar men också kunna följa de givna ramar och riktlinjer som finns.

Du trivs med att ta fram och dokumentera rutiner och riktlinjer samt kan på ett pedagogiskt sätt förklara dem för andra.

Du drivs av att genom uppföljning och analys själv och tillsammans med andra identifiera och bidra till ständigt förbättrings- och utvecklingsarbete.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning, heltid

Ansökan
Ansök senast: 2016-11-06. Referensnummer: 3196.
Välkommen med din digitala ansökan via länken nederst!

Kontaktperson
Therese Laidna, rekryteringskonsult, 016-710 25 09.
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan.

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »
Meny