REAKTIONER

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Skaraborgs Sjukhus söker HR-strateg med ansvar för lön och förhandling

Vi söker en HR-strateg/förhandlare som vill vara med och utveckla den långsiktiga lönepolitiken och löneprocessen och därmed stärka arbetsgivarrollen i vår organisation.

HR Skaraborgs sjukhus
Christopher, Evy och Antonia ser fram emot en ny kollega på Skaraborgs sjukhus HR-funktion.
Logo Skaraborgs sjukhus, Västra Götalandsregionen
Skaraborgs Sjukhus (SkaS) bedriver verksamhet på fyra orter i Skaraborg; Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och har över 4000 medarbetare som tillsammans med patienter och samarbetspartners arbetar för att ge invånare i närområdet en god vård och hälsa. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att ge patienterna en säker vård och våra medarbetare en utvecklande och trivsam arbetsplats. Västra Götalandsregionens vision är Det goda livet.

HR-strategiskt arbete på Skaraborgs Sjukhus
HR-funktionen på Skaraborgs Sjukhus består av två chefsområden: HR-stab och HR-stöd, vilka är direkt underställda HR-chef. HR-enheten har en central roll i organisationen där vi strategiskt och operativt stöttar kärnverksamheten i frågor som spänner över hela HR-fältet. Vårt arbete syftar till att stödja sjukhusets uppdrag och mål samt säkerställa ett kompetent och kvalitetssäkrat stöd till sjukhusets chefer. I vårt uppdrag ingår också att företräda sjukhuset inom ansvarsområde lön och förhandling i olika sammanhang på regional nivå.

Vi söker en HR-strateg/förhandlare som vill vara med och utveckla den långsiktiga lönepolitiken och löneprocessen och därmed stärka arbetsgivarrollen i vår organisation!

Arbetsuppgifter
Vi kan erbjuda dig stimulerande arbetsuppgifter där du är med och påverkar utvecklingen inom lön och förhandling. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som strateg inom lön och förhandling ingår:

  • att ansvara för och driva lönebildningsfrågor, löneprocessen, arbetsvärdering, lönekartläggning och löneanalys.
  • att samordna och genomföra löneöversyn med samtliga personalorganisationer.
  • att ansvara för uppföljning inom ansvarsområdet.
  • att ansvara för, driva och föreslå åtgärder inom ramen för sjukhusets lönepolitiska arbete.
  • att utbilda chefer och medarbetare inom HR i förhandling och lönepolitik.
  • att vara sjukhusets företrädare i regiongemensamma grupper inom området lön och förhandling.
  • att omvärldsbevaka och ta initiativ till utveckling samt ta fram riktlinjer inom ansvarsområdet

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom PA-området, ekonomi eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av lönebildning, löneöversyn och lönekartläggning. Genom arbetslivserfarenhet har du skapat dig goda kunskaper om förhandling. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av lönepolitik och löneöversynsarbete på en strategisk nivå i en stor organisation och förmåga att se helheten. I rollen som HR-strateg/förhandlare är det också viktigt att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och kan verka för ett gott samverkans- och förhandlingsklimat.

Vi förutsätter att du har en initiativkraft och uthållighet i ditt arbete samt självständigt kan leda utvecklingsarbete och projekt samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan
Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande – vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system, kontakta kontaktperson för respektive annons.

Kontaktpersoner:
Susanne Ringström Lidén, Chef HR-stab, 0500-43 11 46
Lena Csörgei, HR-strateg lön, 0500-44 38 03
Vision, Facklig företrädare, 0500-43 19 44

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform: Fast lön
Ort: Skövde
Referensnummer: 2016/6580
Sista ansökningsdag: 2016-11-30

ANSÖK HÄR »

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Meny