REAKTIONER

Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Vi söker HR-konsulter med inriktning rehabilitering

I och med vår satsning på arbetsmiljö och hälsa har vi under våren startat en ny HR-enhet, dit vi nu söker ytterligare tre kollegor. Vill du också bli en viktig del i att proaktivt ge stöd till chefer vid arbetslivsinriktad rehabilitering?


Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

I och med en satsning i Eskilstuna kommun inom arbetsmiljö och hälsa har vi under våren startat en ny HR-enhet dit vi nu söker ytterligare tre nya kollegor!

HR-enheten ska ge chefsstöd vid arbetslivsinriktad rehabilitering, systematiskt arbetsmiljöarbete samt utbildningar och systemstöd inom arbetsmiljö och rehabilitering. Till denna nystartade funktion har hittills sex HR-konsulter rekryterats. Inom enheten finns även fyra kollegor, som arbetar med medarbetar-, grupp- och ledarutveckling, jämställdhet och samverkan samt att vid kortare eller längre uppdrag kunna stötta förvaltningar med HR-kompetens.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder en utvecklande arbetsplats under uppbyggnad där du blir en viktig del i att proaktivt ge stöd till chefer vid arbetslivsinriktad rehabilitering. Arbetet innebär att vara arbetsgivarrepresentant och ett operativt process- och samtalsstöd samt att koordinera den arbetslivsinriktade rehabiliteringen.

Arbetet innebär även att vara ett specialiststöd och leda olika processer inom arbetsmiljöområdet, bland annat kommer enheten ansvara för kommunens arbetsmiljöhandbok, utbildningar inom arbetsmiljöområdet, AFA-information, systemadministration av rehabiliterings- och arbetsskadesystem m.m. Genom uppföljning, analys och omvärldsbevakning förväntas du även bidra till förbättrings- och utvecklingsarbete, allt i syfte att minska ohälsotalen i kommunen.

Ditt arbete utför du i nära samverkan med kollegorna på enheten, chefer och HR-konsulter inom de olika förvaltningarna samt företagshälsovården. Kontakter och samverkan sker även med Försäkringskassan och andra externa aktörer.

Då enheten är nystartad finns goda möjligheter att var med och påverka arbetet och du blir en viktig del i Eskilstuna kommuns arbete med att skapa en god och hållbar arbetsmiljö. Välkommen att vara med och göra skillnad!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en 3-årig Personalvetarutbildning alternativt annan relevant akademisk utbildning innehållande arbetsrätt och flerårig arbetslivserfarenhet av arbetsrätt och arbetsmiljö i praktiken. För att lyckas i rollen vill vi att du har aktuell erfarenhet av arbete som HR-konsult med arbetslivsinriktad rehabilitering samt arbetsmiljöarbete inom en större organisation. Du behöver även ha aktuell erfarenhet av arbetsrätt kopplat till arbetsmiljöområdet.

Vi söker nu ytterligare 3 HR-konsulter och vill bygga ett team där kunskaper och erfarenheter kompletterar varandra. Därför söker vi 2 medarbetare med minst 1-års erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering och arbetsrätt – arbetsmiljörätt. Den tredje HR-konsulten vi söker ska minst ha treårig erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering och arbetsrätt – arbetsmiljörätt som införskaffats de senaste fem åren.

Vi förutsätter att du är van och trygg med att använda datorn och andra IT-verktyg i vardagen samt kan kommunicera på svenska i tal och skrift. En fördel är även om du har vilja och fallenhet att tala inför mindre och större grupper då du kan komma att hålla i utbildningar.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en erfaren och trygg individ med stark drivkraft, ett lösningsfokuserat arbetssätt och har en hög servicekänsla. I rollen är det viktigt att framför allt kunna samarbeta/samverka med bl.a chefer och kollegor samt externa parter, vidare är det viktigt att du självständigt kan ansvara för dina uppdrag.

Då arbetsuppgifterna är mångsidiga behöver du vara strukturerad i ditt arbete, vara öppen för förändringar samtidigt följa de givna ramar och riktlinjer som finns. Mycket av ditt arbete innebär kontakter och relationer med andra människor och därför söker vi dig som är lyhörd och har förmåga att lyssna och skapa förståelse för andra människor.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning, heltid.
Tillträde efter överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2017-05-14. Referensnummer: 3702

Kontaktperson
Marika Kröller, Rekryteringskonsult, 016-710 9871

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

ANSÖK HÄR »
Meny