Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Vi söker HR-konsulter med inriktning rehabilitering

Som ett led i vår satsning på arbetsmiljö & hälsa startar vi en ny HR-enhet. Nu söker vi dig som vill vara en viktig del i att bygga upp, implementera och proaktivt ge stöd till chefer vid arbetslivsinriktad rehabilitering!


Eskilstuna kommun - logo
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

I och med en satsning i Eskilstuna kommun inom arbetsmiljö och hälsa kommer vi under våren att starta en ny HR-enhet dit vi nu söker nya kollegor!

Enheten har i uppdrag att vara ett stöd till chefer vid arbetslivsinriktad rehabilitering samt att ge stöd och service inom arbetsmiljöområdet bl.a. genom vår arbetsmiljöhandbok, arbetsmiljöutbildning, medarbetarundersökning samt systemadministration till rehabiliterings- och arbetsskadesystem.

Inom enheten kommer det även finnas flera andra kompetensområden som medarbetar- och ledarutveckling, jämställdhet och samverkan.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder en utvecklande arbetsplats där du blir en viktig del i att bygga upp, implementera och proaktivt ge stöd till chefer vid arbetslivsinriktad rehabilitering. Rollen innebär bland annat att vara ett process- och samtalsstöd samt att koordinera rehabiliteringsinsatserna. Genom uppföljning och analys ska du bidra till förbättrings- och utvecklingsarbete, allt i syfte att minska ohälsotalen i kommunen.

Arbetet innebär även att vara ett specialiststöd, att ansvara för och leda olika processer samt omvärldsbevakning inom arbetsmiljöområdet. Då vi söker flera nya kollegor kan ansvarsuppgifterna komma att se olika ut utifrån kompetens och intresse, vilket innebär att du har möjlighet att forma din roll.

Ditt arbete utför du i nära samverkan med kollegorna på enheten och på företagshälsovården samt chefer, medarbetare och HR-konsulter inom de olika förvaltningarna. Kontakter och samverkan sker även med Försäkringskassan och andra externa aktörer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst en 3-årig Personalvetar- eller beteendevetenskaplig utbildning innehållande arbetsrätt. Alternativt annan relevant utbildning samt flerårig erfarenhet av arbetsrätt och arbetsmiljö i praktiken. Vi vill att du har aktuell erfarenhet av arbete med rehabilitering, gärna från offentlig sektor, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller annan större organisation.

Då vi söker upp till sex HR-konsulter vill vi bygga ett team med kunskaper och erfarenheter som kompletterar varandra. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom arbetsmiljöarbete, konsultativt HR-arbete, erfarenhet inom arbetsrätt, förbättrings- och utvecklingsarbete och samtalsmetodik.

Vi förutsätter att du är van och trygg med att använda datorn och andra IT-verktyg i vardagen samt kan kommunicera på svenska i tal och skrift.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en erfaren och trygg individ med stark drivkraft, ett lösningsfokuserat arbetssätt och har en hög servicekänsla. I rollen är det viktigt att framför allt kunna samarbeta/samverka med andra men också att självständigt kunna ansvara för uppdrag.

Som person är du lyhörd och har god förmåga att lyssna och ha förståelse för andra människor. Du har förmåga att både skapa och följa struktur i ditt arbete, vara öppen för förändringar och följa de givna ramar och riktlinjer som finns.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning, heltid.

Ansökan
Ansök senast: 2017-01-22. Referensnummer: 3196:2.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din digitala ansökan via länken nederst!

Kontaktperson
Anna Melin-Lif, Enhetschef, 016-710 23 34 eller 070-167 28 85

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

ANSÖK HÄR »
Meny