Detta jobb går inte längre att söka. Du hittar aktuella tjänster under fliken Lediga HR-jobb »

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad söker en HR-konsult

Vill du leverera hög service och kompetens inom HR-området och bidra till att skapa förutsättningar för elevers lärande och stadens målsättning att vara en förebild som arbetsgivare? Då är detta jobbet för dig!

HR-konsult Stockholms stads utbildningsförvaltning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med cirka 16000 anställda.

Förvaltningen ansvarar bland annat drift och utveckling av kommunens drygt 140 grundskolor och omkring 30 gymnasieskolor samt hanterar stadsgemensamma frågor inom förskolan i samverkan med stadsdelsnämnderna.

Avdelningen för personal- och kompetensförsörjning utgör en tydlig partner till kärnverksamheten och svarar för förvaltningens arbete med arbetsgivarfrågor. Just nu söker vi medarbetare till HR-enheten, en av avdelningens fyra enheter. HR-enheten har i uppdrag att bland annat utgöra ett konsultativt stöd till chefer inom personalfrågor, ansvara för förvaltningens övergripande arbetsmiljöarbete samt genomföra utbildningar inom personalområdet.

Vill du vara med och leverera hög service och kompetens inom HR-området och bidra till att skapa förutsättningar för elevers lärande och stadens målsättning att vara en förebild som arbetsgivare? Läs då mer om tjänsten nedan.

Arbetsbeskrivning
I din roll som HR-konsult erbjuds du ett omväxlande och spännande uppdrag där du kommer att arbeta med verksamhetsnära personalfrågor och stödja huvudsakligen rektorer och deras ledningsgrupper i sitt verksamhets-, personal- och arbetsgivaransvar.

Arbetsuppgifterna är breda med tyngd inom det arbetsrättsliga området såsom lag- och avtalstolkning, fackliga kontakter, rehabilitering och komplexa personalärenden.

Vi arbetar med ett konsultativt förhållningssätt och grunden är att var och en tar ett tydligt ansvar för sitt eget verksamhetsområde samtidigt som vi ständigt ser till helheten och hjälper varandra vid behov.

Utöver det verksamhetsnära chefsstödet kommer du även tillsammans med kollegor att delta i och driva strategiskt utvecklingsarbete samt utforma och genomföra utbildningsinsatser.

Kvalifikationer
För denna tjänst vill vi att du har:

  • högskoleexamen från Personalvetarprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig
  • minst 3 års erfarenhet av brett, kvalificerat HR-arbete med tyngdpunkt på åtminstone ett av områdena arbetsrätt, rehabilitering eller omställning
  • erfarenhet av arbete med fackliga parter
  • en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet och dess avtalsområden. Vi ser det även som en fördel om du utöver detta har erfarenhet från andra branscher.

Ditt arbetssätt kännetecknas av en problemlösande analysförmåga där du aktivt och på ett självgående sätt arbetar för att uppnå goda resultat. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativtagande, uthållig och har lätt för att möta förändrade förutsättningar och krav.

Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor, verksamhetens chefer och andra aktörer där din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är av största vikt. I ditt arbete agerar du även med stor grad av personlig mognad och integritet.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Jessica Colbro, HR-konsult, 08-50811737
Charlotte Stenmalm, HR-konsult utbildn.förv, 08-50833587

Fackliga företrädare
Tibor Muhi, SACO, 070-0904448
Behiye Arikan, Vision, 08-508 407 82

Anställningsform
Heltids tillsvidareanställning med månadslön.
Tillträde omgående.

Ansökan
Ansökan görs digitalt via länken nedan senast 2017-05-12. Referensnummer: 2017/2559.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering, som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

ANSÖK HÄR »
Meny